Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Zpěvačka Roxette slaví narozeniny (54), přežila i rakovinu

Zpěvačka Roxette slaví narozeniny (54), přežila i rakovinu
zdroj: Profimedia

VIDEO. Marie Fredriksson, něžnější polovička legendárního švédského dua Roxette dnes slaví krásných 54let. Oslaví je společně se svými dětmi a manželem Mikaelem Bolyosem.

Marie Fredriksson tvoří společně s hitmakerem Perem Gessle kapelu Roxette již 26let. Vytvořili spolu nespočet nestárnoucích šlágrů jako například ústřední píseň filmu Pretty Woman, It Must Have Been Love, jejich největší hit.

Jejich popularita nastartovala již klasickým příběhem o neskutečné shodě náhod, kdy si americký student z Minneapolis oblíbil jejich hit The Look na své stáži ve Švédsku a následně ho propagoval jako DJ ve studentském radiu, hitovka se tak o prázdninách roku 1988 uchytila postupně napříč celými USA až dosáhla celosvětového věhlasu.

V roce 1991 potvrdili Roxette svoji pozici producentů jedné pecky za druhou albem Joyride, jemuž následovalo triumfální celosvětové turné.

Pohádka však musela jednou skončit a tak přesně rok po nárazu letadel do New Yorského WTC, tedy 11.září 2002, omdlívá Marie ve své koupelně a při následném vyšetření jí lékaři diagnostikují rakovinu mozku. Po třech těžkých rocích boje však naštěstí rakovinu překonává a definitivně nad ní vítězí. Roxette se vrací na světová podia a vyprodávají arény.

Roxette pravidelně koncertují i v Česku a na posledním turné loňského roku se zastavili před vyprodanými halami jak v Praze tak v Ostravě. Blahopřejeme a přejeme vše nejlepší!

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma