Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Zkuste změnu s Feng Shui!

Zkuste změnu s Feng Shui!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Rády byste ve svém bytě či pokoji něco zlepšily? Cítíte, že potřebujete změnu? Zkuste použít pár základních prvků Feng Shui!

Jedná se o tradiční čínské učení, které se pomocí volného plynutí energie Chi snaží nastolit harmonii ve vašem bytě, domě či na pracovišti. Využívá široké škály barev a tvarů, ale také polarity jinu a jangu. Mezi důležité prvky patří pět základních elementů – voda, oheň, země, dřevo a kov.

ZÁKLADNÍ KROK

Nevíte, čím začít? Energie Chi potřebuje co nejvíce volného prostoru k pohybu, tak se na chvíli posaďte a zauvažujte, které místo v pokoji vás nejvíce rozčiluje. Pravděpodobně to bude to, kde se shromažďuje veškerý nepořádek a nepotřebné věci. Vezměte proto velký pytel na odpadky avyhoďte vše, co už nepoužíváte. Zkuste se oprostit od všech zbytečností, které se vám za dlouhá léta nasbírala na poličce. Uvidíte, že se váš pokoj během několika minut krásně prosvětlí!

Důležitá je i volba dekorace
Důležitá je i volba dekorace

VHODNÉ DOPLŇKY A DEKORACE

Sundejte ze zdí okoukané obrazy a plakáty. Pokud už vás pohled na ně netěší, nemají tam co dělat. Udělejte si radost a kupte si na zeď nějakou novou výzdobu. Dalším výborným doplňkem jsou květiny. Pořiďte si pěkné květináče a do nich zasaďte květinu nejlépe s kulatými listy. Naopak se vyvarujte kaktusům a palmám, ty navozují v pokoji negativní energii.

BARVY

Barvy hrají v našem životě důležitou roli. Vyvolávají v nás nejrůznější pocity a nálady. Každá máme nějakou svou oblíbenou, ale při volbě barev zdí i nábytku v pokoji bychom se měly řídit i dalšími faktory:

Červená je barva aktivity a optimismu, vyzařuje energii a sílu. Na jedné straně může působit radost, na druhé agresi. Není vhodná pro citově nestabilní a vznětlivé lidi.

Žlutá vyvolává optimismus, povzbuzuje při práci, ovlivňuje motoriku a komunikační schopnosti. Vyhnout bychom se jí měly v ložnici, naopak účinná by mohla být v tmavé chodbě.

Zelená nás spojuje s životem a přírodou. Je to barva vitality a zdraví. Působí na naši nervovou soustavu, uklidňuje a snižuje tlak. Je vhodná do koupelen a ložnic.

Modrá je barvou moudrosti, inteligence a mystiky. Lze ji použít k vyvolávání zvědavosti a touhy po informacích. Vhodná je například do ložnice.

Bílá symbolizuje čistotu, nevinnost a náboženství. Na zdech bytu působí prostorně, ale příliš sterilně a chladně. Bílá se doporučuje zpestřit dalšími barvami či nástěnnými malbami.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma