Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Zkuste malé triky, které polichotí vaší postavě

Zkuste malé triky, které polichotí vaší postavě
Šaty (ilustrační foto) | zdroj: ThinkStock

Myslíte si, že bez pár kilogramů navíc byste vypadala lépe? Jak se tedy obléct, aby vaše postava vypadala štíhleji? Přečtěte si naše tipy!

Nejdůležitější je správný výběr. Dobře promyšlená a sladěná kombinace oblečení dokáže divy, stačí si trochu pohrát se střihy, barvami a materiály. Jak jistě víme, černá ubere opticky nejvíce kilogramů, avšak je potřeba brát v úvahu celkový tvar a vhodně použít doplňky, které doladí celkový vzhled. Podzim a zima 2012 – 2013 moc novinek nepřináší a platí obecné rady.

Pohrajte si s barvami!
Pohrajte si s barvami!

Nezkracujte si ruce! 

Nenoste krátké rukávy. Vyhněte se nabíraným rukávům, které vizuálně rozšiřují ramena a zkracují délku rukou. Rukávy by měly být dlouhé nebo jen trochu zkrácené, které skryjí tloušťku rukou, ale nikoli délku. Dobrým řešením je také nošení dlouhých a průhledných rukávů. Vysoké límce (například u kabátů) zkracují krk, tedy nedoporučují se.

Na pruhy pozor!

Volte raději pouzdrové šaty bez veškerých dělení, která zkracují figuru. Postavu opticky zeštíhlíjednotný outfit. Pruhované tuniky a tenké pásky postavu opravdu neprotáhnou. Vosí pas dokážou vytvořit i šaty s efektem optického klamu. Kombinace barev vám vykouzlí o několik centimetrů méně v pase i na bocích. Lodičky v barvách silonek prodlouží nohy, stejně tak jako vysoký pas u kalhot. Zakomponovat lze i mašle ve vhodných barvách.

Pruhy nejsou pro každou.
Pruhy nejsou pro každou.

A co výstřih?

Ten volte spíš otevřenější a hlubší. Odpoutat pozornost od problémových partií můžete i nošením doplňků, na které se tím přesune pozornost. Zvýrazněte horní část figury. Šperky volte raději ve střední velikosti, tím se vyvarujete dojmu příliš velkého objemu a mohutnosti.

Jaké materiály zvolit?

Nenoste vzdouvající se materiály, hlavně v oblasti břicha. Přece nechcete, aby vás lidé v tramvaji pouštěli sednout, i když nejste těhotná. Stejně tak i výrazné vzory v oblasti břicha a boků. Zároveň zbytečně neobepínejte břicho těsným oblečením a přiléhavými střihy, dejte přednost jemným a splývavým materiálům.

AUTOR: Olga Čečeleva

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma