Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Zabijáci vztahu aneb každý občas šlápne vedle

Zabijáci vztahu aneb každý občas šlápne vedle
Hádka mezi partnery. | zdroj: ThinkStock

Mnohokrát člověk udělá něco, co je proti vztahovým pravidlům. Nějaké vztahy tyto výkyvy ustojí a jiné ne. Záleží především na toleranci toho druhého. To co by jeden odpustil, jiný neodpustí nikdy. Ve vztahu se dá udělat spousta chyb, které si ani nepřipouštíme, nebo si je nechceme přiznat.

Žárlivost

Je všeobecně jednou z nejhorších vlastností člověka, která dokáže zničit vztah. Mnoho lidí o této slabosti ví, ale přesto není schopná s tím něco dělat, protože to jednoduše nejde. Mnohdy se díky této vlastnosti stavíte do pozice stíhačky, a paranoidního blázna. Netvrdím, že někdy žárlivost není oprávněná, ale většinou člověk žárlí i kvůli maličkosti. Proto je dobré neřešit problém, hned pokud zjistíte, kvůli čemu žárlíte, ale je lepší počkat třeba do druhého dne. Většinou to pomáhá, protože se člověk z té čerstvé hysterie vyspí a už se ten problém nemusí zdát tak velký. Pokud ale člověk svoji žárlivost nezvládá, může to vést k rozchodu, protože partner toho za chvíli začne mít plné zuby, a začne na vás nahlížet jako na hysterku. Zvažte proto každou situaci, zda je žárlivost na místě. Můžete si ušetřit spoustu trápení.

Lži a nevěra

Jak známo, lež má krátké nohy a daleko nedojde. Naopak v dnešní době, v době Facebooku a jiných sítí je ke lžím daleko blíž. Každý si na těchto sítích honí triko, a například vypátrat nevěru na těchto sítích není snadné, pokud nejste policajt. Od lží je k nevěře jen malý krůček. Neplatí to samozřejmě vždycky. Každý jednou lhal, ať se to týkalo čehokoliv, ale ve vztahu byste měli být upřímní. Pokud vám něco nevyhovuje, promluvte si s partnerem, vyhnete se zbytečným hádkám a následným rozchodům.

Stereotyp

Děláte každý víkend s partnerem to samé, mluvíte pořád o tom samém, nebo nemůžete najít společnou řeč? To je špatně! Musíte být jako nejlepší přátelé. Smát se spolu, sdílet různé zájmy a hlavně se nenudit. Nuda ve vztahu je zabiják. Zkuste si naplánovat každý víkend, abyste se stereotypům vyhnuli. Jednou aquapark, pak kino nebo divadlo. Stále je co vymýšlet. A pokud si chcete partnera udržet, budete muset obětovat nějaký čas, a ne jenom se válet společně u televize. To samé platí samozřejmě i o sexu, vymýšlet a zkoušet nové věci, jinak se partner začne ohlížet jinde. A to opravdu nechcete!

Stresové situace

Pokud zrovna nemáte nejlepší období, ať už kvůli trablům ve škole, nebo v práci, raději na svého partnera moc nemluvte. Mohlo by se stát, že by vaše obavy nesdílel, a vy byste byli v ještě větším stresu. Protože jakmile začnete něco ventilovat, partner váš znepokojivý tón vycítí, ale třeba vám nebude umět pomoci. Navíc člověk je v takových situacích mimořádně nepříjemný, někdy až hysterický, a takhle se snadno vyvolá hádka. A to není dobrý impuls, navíc ukážete partnerovi své schovávané negativní vlastnosti. Tak se zkuste zamyslet, zda vám špatná nálada stojí za zničení vztahu.

Autor: Vendula Pospíšilová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma