Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Výstava Přesahy překračuje svůj vlastní stín

Výstava Přesahy překračuje svůj vlastní stín
zdroj: tisková zpráva

České centrum Praha pořádá výstavu PŘESAHY jako součást doprovodného programu PQ+ Pražského Quadriennale, největší mezinárodní soutěžní přehlídky scénografie a divadelní architektury. Výstava PŘESAHY bude k vidění od 17. do 24. června 2011.

Výstava PŘESAHY ukazuje vliv mezioborového působení na výsledné dílo v tvorbě významných českých současných umělců. Přináší díla scénografických tvůrců pro prostor mimo divadlo a naopak díla tvůrců mimodivadelních pro scénografii a divadlo.

Architektura, divadlo, móda...

Teoretická rovina setkávání oborů a vzájemné využívání jejich principů je běžná. Tato výstava ukazuje naopak díla, kdy se autor v praxi pustil na pole pro něj neznámé, kdy dobrovolně opouští prostor svého oboru a zpracovává prostor oboru nového. Zastoupeny jsou obory architektura, fotografie, móda, hudba, sochařství, multimédia a divadlo.

Tvůrčí přesahy vnímám jako důležitou součást umělecké tvorby. Zkusit jinou disciplínu je výjimečná příležitost, ve které si může umělec ověřit své schopnosti. Je výzvou i inspirací. Překračovat sebe sama je nezbytné pro obohacení tvůrcova myšlení a osobnosti, pro vzájemnou výměnu energií, technologií a způsobu tvorby. Vydat se novým směrem také znamená příležitost k setkávání lidí, kteří by se jinak neměli šanci setkat“, říká kurátorka výstavy Lucie Loosová.

V rámci konání výstavy je připraven také doprovodný program, jehož součástí je výtvarná dílna, setkání s autory, literární salon nebo salon Ljuby Fuchs.

Na výstavě budou prezentována díla a přesahy následujících umělců:

Erika Bornová, Šimon Caban, Daniel Fikejz, Iška Fišárková, Petr Jedinák, Martin Kermes, Petr Kolínský, Jan P. Muchow, Albert Pražák, Liběna Rochová, Simona Rybáková, Roman Sejkot, Vladimír Soukenka.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma