Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Vyspěte se do krásy!

Vyspěte se do krásy!
Kvalitní spánek | zdroj: StudentPoint.cz

Víte, že jedním z předpokladů krásného vzhledu je kvalitní spánek? Přečtěte si, jak na to, abyste se každé ráno budili půvabní a dokonale odpočinutí!

Odpočinkem ke kráse!

Spánek je opravdu efektivním pomocníkem při krášlení, a navíc rozhodně tím nejlevnějším! Přiznejme si, že se zašedlou unavenou pletí či kruhy a váčky pod očima nevypadá nikdo z nás přitažlivě. Během spánku se regeneruje celý lidský organismus a obnovují se škody, které na našem těle způsobilo prostředí a životní styl. Nedostatek spánku naopak vede ke stárnutí tělesných buněk a oslabení imunity. 

Ložnice = váš chrám

Pro zdravý spánek je velmi důležité prostředí, ve kterém spíme. Doporučuje se spát ve vyvětrané místnosti, která není ani přetopená, ani příliš chladná. Spánkem strávíme až třetinu svého života, proto by pro nás měla být ložnice příjemným a útulným místem a měla by patřit do klidové zóny našeho obydlí. Pro dosažení dokonalého uvolnění vymalujte stěny v ložnici světlými relaxačními tóny, které vás uklidní a navodí vám příjemné pocity. Pokud si s výběrem barev nevíte rady, zkuste třeba Feng Shui.  

Dostatek spánku rozhodně nepodceňujte!
Dostatek spánku rozhodně nepodceňujte!

Čas na siestu...

Dalším faktorem je správné načasování odpočinku – dbejte na pravidelnost, nespěte přes denani nechoďte spát příliš pozdě – nejefektivnější je spánek před půlnocí! Ideální doba spánku je individuální, pohybuje se mezi 7 až 12 hodinami.

Pokožka vám poděkuje!

Spánek je doslova elixírem krásy zejména pro pokožku, jelikož je během dne nejvíce vystavována nejrůznějším vlivům prostředí, počasí i dekorativní kosmetiky. Během noci pleť čerpá nové síly a vyživuje se. Napomoci jí můžeme použitím nočních krémů či sér, vybraných podle typu naší pleti, a hlavně důkladným odlíčením! Zapomínat bychom neměli zejména na citlivé okolí očí, kde se vrásky tvoří nejdříve. Také pokožku rtů je třeba nezanedbávat a řádně ji ošetřit balzámem na rty.

Spěte jako v bavlnce!
Spěte jako v bavlnce!

Jak na kruhy pod očima?

Jestliže jste to prostě nestihli a máte za sebou probdělou noc, nezoufejte. Naštěstí existuje první pomoc, díky které se dá nevzhledných kruhů pod očima zbavit. Osvědčeným trikem našich babiček je pokládání plátků okurky či studených čajových sáčků na víčka, případně zkuste korekční tyčinku, kterou seženete v každé drogerii. Spánek je ovšem činnost příjemná, a tak hurá do peřin!

AUTOR: Kristýna Dušková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma