Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vypněte mozek a zregenerujte tělo! Relaxační centra vám pomohou

Vypněte mozek a zregenerujte tělo! Relaxační centra vám pomohou
zdroj: tisková zpráva

Každý z nás je občas unavený z práce či starostí kolem rodiny. Nemáme náladu na lidi a potřebovali bychom chvilku vypnout, zapomenout, odpočinout si a nechat se hýčkat. Pak je nejlepší zavítat do některého z relaxačních center.

Saunování a whirpooly

K nejstarším a nejklasičtějším možnostem relaxace patří bezesporu saunování. Saunu známe jako prostředek, který má blahodárný vliv na zdraví člověka. Ohřátí těla nad normální teplotu je navíc příjemné a uvolňující. Uvolní se zde unavené svaly a zklidňuje stresovaný mozek, protože tělo do krve vyplavuje endorfiny. Při saunování je ale třeba si uvědomit, že nejde o překonávání rekordů, kdo déle vydrží. Neexistuje žádná doporučená doba, po kterou se máte potit, nicméně platí pravidlo – dokud se vám to líbí. Saunování je vhodné i pro děti, ale je třeba více hlídat možnost přehřátí.

Společně se saunou najdeme ve většině salonů také whirpooly nebo chcete-li hydromasážní vany. Hydromasáž má vedle relaxačního účinku také nezanedbatelné účinky zdravotní. Pozitivně působí na bolesti pohybového aparátu, na léčbu jizev, ale také při chronických chorobách dýchacího systému nebo u chorob krevního oběhu a cév.

Hromadné pocení nebo raději intimita v luxusu

Sauny a páry v Praze najdete zřejmě v každém plaveckém bazénu. Pokud však dáváte přednost intimnější a klidnější atmosféře, musíte se poohlédnout po privátních saunách. Ty se vyznačují klidnou atmosférou, pohodlím a většinou i luxusnějším vybavením. Takovou saunu najdete například v relaxačním centru Bodyisland, v Praze 2. Nerušenou relaxaci si zde užijete s rodinou, s partnerem nebo je možné ji využít pro uzavřenou skupinovou akci. K sauně zde centrum nabízí také masáže a kosmetické služby. Menší saunu i s whirpoolem pro 7 osob nabízí ve wellnes centru Fit top v Praze 3. Stejně tak i zde najdete masáže a fitnes programy. Opravdu intimní sauničku s vířivkou pro 3 až 6 osob najdete také v Praze 1, v Růžové ulici. Sauna je zde zhotovena ze skandinávského smrku a pohovky jsou z dříví, které se nerozpálí. Prostor je ideální si zarezervovat, pokud zde chcete strávit příjemný večer ve dvou.

Naopak, pokud vám nevadí společné pocení s cizími lidmi, navštivte veřejnou saunu na Vinohradech. V suterénu budovy Sokola Vinohrady se nachází potírna s kapacitou až 25 osob a denně je na programu i společné saunování. Objednat si zde můžete také maséra Jirku, který vám provede uvolňující masáž k saunování za 100 korun. Ostatní masáže je zde možno objednat také po minutách, a to za 10 korun za minutu.

Zřejmě nejblíže ke klasickému finskému vzoru se blíží sauna v Hotelu Olšanka na Žižkově. Sauna Praha totiž disponuje venkovním ochlazovacím bazénkem pod širým nebem, což je ideální v mrazivém počasí . Proto je také sauna v letních měsících zavřená.

Bolavé tělo i duši vyléčí masáže

Patrně nejpříjemnější relaxací, jakou si většina z nás dovede představit, je příjemná, uvolňující masáž. Tato stará metoda sloužící k rehabilitaci i regeneraci těla i ducha je známá už ze starého Egypta, Číny a Indie. Běžné zdravotní masáže dnes seženete na každém kroku. Masážních salonů je v Praze více než 300 a nabízí nespočetné množství různých masážních technik. Pokud si ovšem chcete dopřát opravdový relaxační zážitek, navštivte některý z vyhlášených. Tady je nabídka alespoň dvou z nich.

Nasajte orientální atmosféru a relaxujte

K vyhlášeným salonům bezesporu patří Mystic temple. Tento salon se specializuje na thajské masáže, ale v nabídce naleznete také masáže ajurvédské, klasické i jiné speciální masáže. Profesionální thajské terapeutky, vždy neskonale uctivé a přívětivé, se o vás vždy s radostí postarají podle vašich představ. Jejich práce je jejich posláním, a je to znát. Nezaměnitelná atmosféra thajského salonu umocní váš relaxační zážitek.

Vedle běžných thajských masáží zad, šíje, hlavy nebo nohou, nabízí Mystic temple například masáž nazvanou Orient premium. Základem je působení na akupresurní body, ležící na energetických drahách těla, a jejich celkové pozitivní dobití. Použitím olejů z extraktů růžového dřeva, bergamotu a citronové trávy či balzámu Rituál lze masáží dosáhnout neuvěřitelných výsledků během krátké doby.

Z nabídky ostatních masáží stojí za zmínku například bambusová, která se provádí bambusovými tyčemi. Queen of Egypt je masáž inspirovaná zkrášlujícími rituály egyptských královen spojená s nahřátím v parní lázni, pepřovým celotělovým peelingem a speciálním ošetřením pro obličej. Pro těhotné ženy pak salon nabízí prenatální masáž.

Nechte se hýčkat při terapii něhou

Atmosféru tichomoří nasajete při relaxaci v salonu Relaxis No 1. Balli masáže jsou uvolňující masáže celého těla, přičemž si můžete sami vybrat ingredience do masážních olejů podle vaší momentální nálady. A tak vám může pod nos během odpočinku vonět kokos, káva, čokoláda, vanilka nebo estragon. V Relaxis si užijete pohodu při masáži svíčkou nebo medem, uvolníte se při havajské masáži Lomi lomi, ale k absolutní extázi vás přivede novinka salonu – terapie něhou. Jemné a hladivé doteky vám buď zrychlí tep nebo vás uspí. Každopádně je to jistě nezapomenutelný zážitek, díky němuž odbouráte stres a nervozitu. Tato terapie je velmi vhodná pro děti.

Fitness a relaxace – vše pod jednou střechou

V Praze si můžete vybrat také z nabídky wellnes center, která nabízejí nejrůznější služby pod jednou střechou. Většinou se jedná o moderní komplexy, v nichž najdete jak sportovní vyžití v posilovnách, kde jsou vám k ruce osobní trenéři, tak v relaxačních zónách, v nichž nechybí bazén, vířivka či sauna. Jako doplňující služby nabízejí tato centra samozřejmě i masáže a občas i kosmetické služby.

Toto vše nabízí například síť center I´am fit nebo Holmes Place, a nejnověji také centrum Pure, které má prozatím jedinou provozovnu v nákupním centru Harfa ve Vysočanech. Tato centra mají charakter klubu, v nichž si stálí zákazníci platí členství s mnoha výhodami. Navštívit je však můžete i jednorázově.

Holmes Place se svými čtyřmi pobočkami v Karlíně, na Smíchově, na Černém Mostě a na Andělu nabízí v rámci relaxace například klasickou finskou saunu nebo aroma páru. Vlhké teplo této parní koupele je velmi příznivé pro krásu pokožky, kterou oživuje a čistí. Navíc podporuje lepší prokrvení. Specialitou Holmes Place na Smíchově je oddělená bylinná sauna pro dámy, s malou odpočívárnou. Samozřejmostí je bazén a vířivka.

V široké nabídce zdravotních i relaxačních masáží si v Holmes Place jistě vyberete. Za zmínku stojí Lulu masáž královen. Tu vám nabídnou opět pouze na Smíchově. Masáž vychází z indonéského rituálu, který byl vyhrazen královské rodině. Začíná se jemnou masáží, následuje masáž směsí koření a potom teplá sprcha sloužící k otevření pórů. Poté je celé tělo pokryto jogurtem, který vaší pokožce navrátí pH a nádherně ji rozzáří. Za devadesát minut takovéhoto rozmazlování zaplatíte 1400 korun.

Nechte se rozmazlovat celý víkend

Jestliže si chcete opravdu odpočinout a vyčistit hlavu, stojí za to alespoň jednou za čas udělat si čas a nechat se opečovávat. Udělejte si někdy chvilku a zkuste si třeba celý den odpočinout v některém z wellnes center. A nebo proč ne hned celý víkend? Víkendové wellnes pobyty v Praze nabízí například Hotel Chateau St. Havel v Praze 4, kde můžete, nejlépe s partnerem, strávit neopakovatelné chvíle pohody.

Novogotický zámek vám už jen svou nezaměnitelnou atmosférou navodí pocit výjimečnosti okamžiku. Při koupi welness pobytů si zde můžete užít romantickou večeři, privátní saunu a whirpool a k tomu navíc i společnou masáž.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma