Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Občasný déšť

Vydejte se za dokumentárním filmem na Novou scénu

Vydejte se za dokumentárním filmem na Novou scénu
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Lednové a únorové projekce filmů z cyklu Česká radost na Nové scéně doplní vždy tematický doprovodný program. 31. ledna se diváci mohou těšit na dokument Víta Janečka Závod ke dnu, po němž následuje "EKONOMICKÝ DUEL," diskuse nad tématy filmu s ekonomy Ilonou Švihlíkovou a Tomášem Sedláčkem.

Dokumentární film Víta Janečka o zavřených fabrikách, zrušených tratích a o tom, co bude s přebytečnými lidmi bez práce. Filozof Václav Bělohradský, sociolog Jan Keller, ekonomka Ilona Švihlíková, rozvojový expert Tomáš Tožička a řadoví zaměstnanci, odboráři i nezaměstnaní reflektují tato témata v dnešní situaci České republiky a na pozadí různorodého spektra lidského podnikání - od textilu, skla, automobilů či sirek až po nadnárodní IT byznys.

Více naleznete na CeskaRadost.cz.

Po projekci proběhne ekonomický duel mezi ekonomy Tomášem Sedláčkem a Ilonou Švihlíkovou, který bude moderovat redaktorka HN Julie Hrstková. Doc. Ing. Ilona Švihlíková, Ph.D. je aktérkou filmu a ve své práci se zaměřuje se na mezinárodní ekonomické vztahy, různé aspekty globalizace, měnové otázky, energetickou bezpečnost a obecně souvislosti mezi ekonomikou a politikou.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma