Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Vstupte do pestrobarevného světa proslulých postaviček Jů a Hele

Vstupte do pestrobarevného světa proslulých postaviček Jů a Hele
Holého postavičky Jů, Hele a Muf | zdroj: Letohrádek Brno

Jaro je v plném proudu, tedy ten nejlepší čas na výlety s rodinou. Pokud chcete potěšit své ratolesti výletem do moravské metropole a ještě je vzít do kouzelného světa známých postaviček Jů a Hele, neváhejte a vyražte směr Brno, kde se v prostorách Letohrádku Mitrovských koná výstava s názvem Krajina her Stanislava Holého aneb Kde si hrají Jů a Hele.

Stanislav Holý (25. února 1943 – 14. srpna 1998), český malíř, grafik a ilustrátor, celý svůj život zasvětil dětským postavičkám (od roku 1960 se soustavně věnoval postavě pana Pipa). Ve Studiu Kamarád uvedl v život dnes již proslulé postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd.

"Základem nové výstavy v brněnském Letohrádku Mitrovských jsou monumentální interaktivní výtvarné scénické prvky a prostorové objekty, doplněné originálními televizními postavami Jů, Hele, kohout Eda, skřítek Celestýn aj. (na obrazovkách od roku 1981), zakomponované do celé expozice tak, jak je znají děti z televizního Studia Kamarád, navíc doplněné o hrací prvky, knižní ilustrace autora, originální kresby, fotografie, plakáty a kostýmy z pohádky O chytrém Honzovi vztahující se k mnohaleté spolupráci s Československou a Českou televizí," popisuje organizátor výstavy.

Součástí výstavy je také herna, kde se děti mohou vyřádit skládáním kostek nebo domina, házením na koš nebo sledováním projekce. "Krajina her" se návštěvníkům uzavře 30. června. Do té doby můžete navštívit expozici od úterka do neděle mezi 10 a 16 hodinou. Zvýhodněné rodinné vstupné (pro 4 členy rodiny) zakoupíte za 180 Kč.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma