Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Vážně - nevážně aneb život tropí hlouposti

Vážně - nevážně aneb život tropí hlouposti
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Lidské osudy jsou nevyzpytatelné a mnohé historky, které napsal, jak se často a s oblibou říká, sám život, by nedokázal vymyslet ani ten nejlepší hollywoodský scénárista. Pár těch zvlášť pikantních, sebraných ze všech částí světa nabízíme.

Opravdu nepříjemné "šlápnutí vedle" se povedlo lékařům v australském Darwinu. Do nemocnice záchranka přivezla ženu s velkými bolestmi břicha. Vzhledem k tomu, že bylo značně zvětšené, byla jim diagnóza zcela jasná - bude rodit.

Omyly a sny

Rychlý porod uskutečněný císařským řezem probíhal přesně podle plánu. Tedy až do doby, než překvapeně zjistili absenci očekávaného miminka.

Teprve pak se přišlo na to, že žena s bolestmi břicha nebyla těhotná, nýbrž jen silně obézní. Nesprávná diagnóza má dohru u soudu.

Některé sny prý předvídají katastrofu, ale zase mohou být pro člověka někdy i přínosné, což je případ J. Dittmana z Clevelandu.

Zdálo se mu totiž, že budova parkoviště, kterou vedle jeho krámu začali dělníci stavět, se zhroutila tak nešťastně, že se nemohl dostat do svého obchodu.

Protože se mu jinak nikdy nic nezdálo a připadalo mu to divné, hned ráno si pro jistotu sjednal pojištění na únik zisku do výše sto dvaceti tisíc dolarů.

Hříčky přírody

Druhý den začala plocha, kde bylo nové parkoviště náhle klesat, Dittmanův obchod musel být po čas demoličních prací z bezpečnostních důvodů uzavřen. Ušlý zisk mu pojišťovna zaplatila.

Hříčkou v rukou přírody se stala kolumbiská dívenka Marta Echevaria z provincie Bogotá. Když ve třech letech začala pravidelně krvácet z dělohy, lékaři uvažovali o závažné chorobě.

Nakonec však zjistili, že má už v tomto dětském věku menstruaci! Tím to ovšem u ní zdaleka nekončilo.

Její vyspělost se projevila i v tom, že měla v osmi letech poprvé pohlavní styk a nakonec se ji o necelý rok později narodila zdravá dcera Anna Lucie, vážící 2 350 gr a měřící 47 cm.

 

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma