Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Valentýnky: umění slova

Valentýnky: umění slova
zdroj: tisková zpráva

Čtěte pečlivě a valentýnky pak pište pozorně – a hlavně bez následujících chyb.

Chyba první a zásadní: pravopisné hrubky
Nejste-li si tak docela jistá, zda se správně píše „miluju“ nebo „myluju“, tak se jednak nerozepisujte příliš zdlouhavě (čím delší text, tím větší riziko chyb) a jednak si vezměte na pomoc Pravidla českého pravopisu či kamarádku, která ve škole dávala větší pozor než vy.

Chyba druhá: když svět nepřichází o "básníky "
Pokud vás opravdu pravidelně nelíbá múza a vaši tvorbu ještě nikdo nepochválil, tak to nyní raději nezkoušejte. Také rozhodně nepoužívejte otřepané veršíky, jež vám před patnácti lety vepsala kamarádka do památníku.

Chyba třetí: přežhavená sexuální bohyně
Pokud mezi vámi zatím nic moc není, nebuďte v textu příliš žhavě intimní. Na papír se sice důvěrná slůvka píšou snáz, než se vyslovují, ale všechno chce svůj čas.

 Chyba čtvrtá: příliš mnoho humoru
Vtip by sice určitě měl mít na valentýnském přání své místo, ale opatrně. Zvažte, zdali adresát má smysl pro humor, potažmo pro jaký druh humoru. Jednoduše řečeno, jestli tedy váš vtip vůbec pochopí a neurazí-li se. To se u mužů bohužel může stát dost snadno, zvláště když žertovná slůvka nějak shazují jejich mužnost a celkovou úžasnost.

Chyba pátá: já, já, já
Nepište, jaká jste vy, co vy cítíte vy a co vy chcete. Radši sdělte, co přejete jemu a jaký je on. Jinak si adresát řekne, že s tak egocentrickou ženskou, která ani v přání nedokáže přestat žvanit o sobě, si radši nebude nic začínat.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma