Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

V hlavní roli živé jídlo! Hvězou festivalu RawFest bude nejlepší britský raw šéfkuchař Russell James

V hlavní roli živé jídlo! Hvězou festivalu RawFest bude nejlepší britský raw šéfkuchař Russell James
Pozvánka na RawFest 2016 | zdroj: Lifefood Czech Republic

Už za šest týdnů propukne v Praze zaručeně „nejživější“ festival v Evropě. Třetí ročník RawFestu, festivalu rawfood, zdravého životního stylu, sportu a inspirace, otevře své brány 4. – 5. června na ostrově Štvanice. Nejnovější trendy v přípravě raw pokrmů odhalí exkluzivní hosté v čele s Russellem Jamesem, podle The Times nejlepším britským raw šéfkuchařem současnosti. Návštěvníci se také mohou těšit na magické setkání s topmodelkou a milovnicí živého jídla Helenou Houdovou. Kromě degustací a kulinářských workshopů RawFest zve na sportovní vyžití a bohatý doprovodný program.

„V roce 2014 vznikl RawFest jako jednodenní oslava živého jídla, dnes je to už tradiční festival, který přináší inspiraci pro bohatší a kvalitnější život. Letošní ročník jsme uchopili jako přehlídku aktuálních trendů v živé gastronomii a zdravém životním stylu v podání výjimečných osobností z různých koutů Evropy,“ popisuje za pořadatele RawFestu Tereza Havrlandová, zakladatelka a majitelka společnosti Lifefood. A upřesňuje: „Návštěvníci mají šanci ochutnat to nejlepší z raw kulinářské alchymie - od vybraných delikates a sýrů přes šťavnaté dezerty až po osvěžující nápoje z exotického ovoce. Naučí se tyto pokrmy připravovat, vyslechnou si zajímavé přednášky, vyzkouší netradiční sporty, ale především si užijí pohodovou atmosféru s exkluzivními hosty a po boku stejně naladěných nadšenců z Čech i zahraničí.“

RAWFest15_demo stage Předváděcí stage na loňském RawFestu | zdroj: Lifefood Czech Republic

Hvězdný šéfkuchař Russell James poprvé v České republice

Pořadatelům RawFestu se podařilo do Čech přilákat zářivou hvězdu raw gastronomického nebe – Russella Jamese (www.therawchef.com), kterého deník The Times označil za nejlepšího britského raw šéfkuchaře současnosti. Russell se aktivně věnuje osvětě živého jídla, vede kurzy rawfood a má tisíce fanoušků po celém světě. Jeho specialitou jsou odlehčené chleby a raw sendviče, kterým zasvětí svou sobotní kulinářskou show.

Russel James Světoznámý šéfkuchař Russel James | zdroj: Lifefood Czech Republic

Vše o přípravě a benefitech nápojů z divokých trav přiblíží Piter Caizer z Německa, o dobrodružstvích z cest promluví novodobí nomádi stravující se podle principů raw La France Crue. Slovenského souseda bude na RawFestu reprezentovat oblíbená bloggerka a milovnice ovocných pokrmů Nikoleta Kováčová z Raw Mother and Daughter.

RawFest miluje topmodelka Helena Houdová

Vzácným hostem RawFestu 2016 bude zakladatelka Nadačního fondu Slunečnice Helena Houdová, která proslula zejména svými úspěchy ve světovém modelingu, kde zároveň jako jedna z prvních razila směr veganství. Jaká byla cesta z titulních stran luxusních magazínů k vášni pro rawfood a osobitému životnímu stylu – o svůj příběh se Helena podělí vskutku netradičním způsobem, pro návštěvníky festivalu připraví šamanský rituál.

Helena Houdova_1 Helena Houdová | zdroj: Lifefood Czech Republic

Fenomén rawfood aneb Čerstvé a bez chemie

Rawfood – čerstvé jídlo bez lepku, laktózy, přidaných cukrů, konzervačních látek a jiných aditiv – si v posledních letech získává stále více příznivců. Živé pokrmy ze zeleniny, ovoce, ořechů a semen se připravují za nízkých teplot do 42 °C, a díky tomu obsahují vysoké množství minerálů, vitamínů a živin nezbytných pro správné fungování lidského organismu. Prvním a největším výrobcem českých raw potravin je pořadatel RawFestu, společnost Lifefood. Ta se za deset let existence vypracovala na absolutní špičku a dnes se může pochlubit nejširší nabídkou raw dobrot na trhu.

DSC_4176 Samozřejmostí je možnost vybrané pochoutky ochutnat | zdroj: Lifefood Czech Republic

Zvýhodněné vstupenky na RawFest v prodeji

Kromě kulinářských workshopů a ochutnávek menu vyhlášených raw restaurací čeká návštěvníky atraktivní program v přednáškovém stanu s Margit Slimákovou, Cecílií Jílkovou, Katkou Královou z Nevýchovy a dalšími. Po celý víkend poběží .... A vyžití najdou i děti, pro které bude připravena boulderová stěna i program ve výtvarných dílnách.

Zvýhodněné vstupenky jsou k dostání v síti GoOut, nejlevnější jednodenní startují už od 180 Kč.

Více na www.rawfest.cz

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma