Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

V džínách do Národního? Zvolte si správný outfit

V džínách do Národního? Zvolte si správný outfit
zdroj: tisková zpráva

Činohra, opera nebo balet – z bohatého repertoáru Národního divadla si dle vlastní chuti dokáže vybrat snad každý. Jak se ale na takový večerní umělecký zážitek na nejváženější divadelní půdě správně obléct?

Právě moje poslední návštěva historické budovy Národního divadla, opery Gloriana, mě nanejvýš inspirovala k napsání tohoto článku. Představte si, že je večer, do vámi pečlivě vybraného představení zbývají dvě hodiny a vy se celí natěšení připravujete na onu kulturní událost. Pánové holí své tváře a dámy, přemýšlejíc nad krásným účesem, volí vhodné večerní líčení. Nakonec zbývá jediné – zvolit si ten správný outfit!

Nikdo netvrdí, že nad volbou oděvu nutně musíte strávit nadměrné množství vašeho drahocenného času. Chce to mít pouze jasnou hlavu a dobrý úsudek. A když nevíte? Není nic jednoduššího, než se někoho s většími zkušenostmi zeptat. Za to vám hlavu přeci nikdo neutrhne. Jít do Národního divadla, ať chcete či ne, není jako jít do kina. Nestačí bezmyšlenkovitě sebrat to, co právě leží ve skříni nebo je momentálně při ruce, a vydat se na cestu. Stručně řečeno, chce to něco společenského, pohodlného a vkusného. Pánové se bohužel nevyhnou obleku, nicméně od motýlka či kravaty se můžete klidně oprostit. Chcete-li se zbavit saka, dolaďte vše elegantní vestou. Dámy mají svůj výběr poněkud širší. Nic nezkazí černými kalhotami s košilí či halenkou, sukní nebo šaty a samozřejmě vhodně zvolenými doplňky. A tenisky do Národního také nepatří!

Mějte na paměti, že i tím, jak vypadáte, vyjadřujete svoji úctu k umění, lidem i samotnému prostoru. V džínách a teniskách se opravdu ztrapňujete a divadlo tak leda urážíte. Nehledě na to, že neuniknete ani pohledům ostatních – džíny, jakožto původně zamýšlený pracovní oděv, v Národním divadle zkrátka nejsou standard! Vsadím krk na to, že jsem ani zdaleka nebyla jediná, komu blesklo hlavou: „No, to si snad dělá…!“ Slušné a pěkné oblečení už vůbec není výraz tzv. „snobáctví“, jak se někteří rádi odvolávají. Věřte nebo ne, pohled na někoho v džínách tvářícího se jako pán tvorstva, vám může celý divadelní zážitek i zkazit!

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma