Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Polojasno

Úklid domácnosti s nejlepšími pomocníky

Úklid domácnosti s nejlepšími pomocníky
zdroj: tisková zpráva

Usnadnit si úklid domácnosti je snem každé hospodyňky. Udržovat i běžný provozní pořádek je někdy opravdu náročné, zejména pokud jsou v domácnosti děti, či domácí zvířata. Nebo oboje. V takovém případě je víc než vhodné mít po ruce spolehlivé dříče.

Vysát vše. Značka: tiše a výkonně
Drobky, chlupy, nečistoty. Naprosto běžná součást každé dětné domácnosti s čtyřnohými miláčky. Nastává standardní úklidová rutina, ve které hraje první housle vysavač. Kromě sáčkových a bezsáčkových se o uživatelskou přízeň ucházejí i tyčové, či v poslední době velice oblíbené, robotické.

Ani šikovná malá ručka není k zahození, tam je výkon ovšem poněkud diskutabilní a slouží spíš jako první pomoc. Vybrat nejlepší vysavač je značně komplikované, protože i když máte požadavky jasně definované, nabídka je tak široká, že je dobré nechat si poradit nebo se aspoň prolouskat referencemi zkušenějších.

Umývacím mopům zdar!
Je vysáto a lux střídá mop. „Šůrování“ podlah na kolenou s hnusným hadrem naštěstí odzvonilo dávno. Dnes máme k dispozici mnohem sofistikovanější pomocníky, kteří nám tuto ne příliš oblíbenou činnost značně usnadňují. V nabídce jsou nejen samotné mopy, ale celé úklidové systémy, jejichž součástí jsou i kbelíky, či variabilní násady. Ty vymakanější mají vlastní systém ždímání, ať už pedálový, nebo rotační.

Jak se vyznat a který vybrat?
I když se většina z mopů tváří univerzálně, při prostudování popisu a recenzí člověk záhy zjistí, že to není tak celkem pravda. Zatímco jeden zvládá hravě velké plochy, další bezvadně funguje v členitých interiérech, jeden ždímá moc, druhý příliš málo. Z jiného se zase špatně doluje znečištěná voda, další má perfektně padnoucí tyč. Nejlepší mop je tak ideální odzkoušet, osahat. Svoji roli ovšem plní a pomáhají udržovat domácnost čistou a hygienickou.

Pro fajnšmekry, kteří mají rádi užitečné technické vychytávky doporučujeme parní mop. Jeho efekt je úžasný, ovšem cena podstatně vyšší.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma