Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Svatba v Řecku? Proč ne?

Svatba v Řecku? Proč ne?
zdroj: Profimedia

Přiznejme si, že snad všechny z nás snily nebo dosud sní o své svatbě. Svatební den patří k nejkrásnějším okamžikům lidského života a každá z nás si přeje, aby byl skutečně jedinečný. Netoužíte sice po honosné svatbě, ale krátký obřad na radnici vám zase připadá až příliš všední?

Představte si  romantické  scenérie - pláž při zapadajícím slunci, hotelovou  terasu s nádherným výhledem  na moře, kouzelné kostelíky…. Sen o svatbě jako z filmu se vám může splnit v Řecku. S realizací všech představ o vašem velkém dni vám pomůže cestovní kancelář, která doporučí vhodnou lokalitu a zajistí vše potřebné od kadeřníka pro dekorace. Řada hotelů nabízí „svatební balíčky“, zahrnující kromě pobytu také svatební obřad, květiny, svatební menu a další požadované služby. Nebudete-li  mít svoje svědky, lze se dohodnout s delegáty, kteří vám budou nápomocni i při dojednání podrobností přímo na místě.

V podstatě největší komplikací je dodání dokladů, které by měly být ověřeny na Řeckém velvyslanectví a dodány místní agentuře 40 dní před plánovaným datem obřadu.

Bez administrativních komplikací lze také uzavřít symbolický sňatek, který nabízí větší variabilitu místa a nabízených služeb. Veškeré právní formality týkající se uzavření manželství pak můžete vyřídit po návratu domů.

Obrázek zdroj: Profimedia

Svatební cesty

Oslavou zahájení společného života i zaslouženým odpočinkem po svatebních přípravách je nesporně svatební cesta. V Řecku a na řeckých ostrovech najdete spoustu krásných míst, kde budete mít dostatek nerušeného soukromí, ale také možnost poznávání, zábavy, sportu a dobrodružství, budete-li po něm toužit.

Chcete-li si naplánovat svou svatební cestu anebo ji věnovat jako dárek, pak  právě Řecko je ideální zemí s exotickými scenériemi v dosahu necelých dvou až tří hodin letu. Kromě známého ostrova Santorini, který je oblíbeným cílem novomanželů z celé Evropy i zámoří, se nabízí vhodné pobyty v ubytovacích objektech všech kategorií na dalších řeckých ostrovech.

Obrázek zdroj: Profimedia

Z široké  škály zájezdů v různých cenových relacích  si můžete zvolit ten nejvhodnější pobyt právě pro vás. Většina hotelů poskytuje novomanželům na uvítání víno, ovoce nebo drobné upomínkové dárky. Můžete si vybrat pobyt se snídaní a večer pak ochutnávat místní speciality a lahodné řecké víno v tavernách na pobřeží nebo si zvolit stravování formou all inclusive včetně zajištění nápojů po celý den.

Bude-li to jen trochu možné, vyjdou vám v cestovní kanceláři GREECE TOURS vstříc i se zajištěním termínu zájezdu podle vašich možností, tak abyste mohli odletět hned následující den po svatebním obřadu anebo v jiném datu, které si zvolíte.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma