Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Seriál, který se nebál otevřeně mluvit o ženách a jejich prožívání sexu

Seriál, který se nebál otevřeně mluvit o ženách a jejich prožívání sexu
Hrdinky seriálu Sex ve městě | zdroj: washingtonpost.com

Dnes již kultovní seriál Sex ve městě znají miliony divaček po celém světě. Důvodů jeho úspěšnosti je hned několik. Jednou z těch hlavních a nepopiratelných zásluh tvůrci seriálu připisují hereckému obsazení čtyř hlavních hrdinek, které si získaly srdce televizních diváků zejména pro svůj bezprostřední projev, šarm a smysl pro humor.

Sex ve městě doslova vtrhl na televizní plátno v roce 1998, dočkal se pokračování v součtu šesti sérií (celkem 94 dílů). Poslední šestá byla natočena v roce 2004. Fanoušci seriálu se také dočkali volného filmového zpracování, a to hned v podobě dvou celovečerních snímků z let 2008 a 2010.

Hlavní hrdinky Carrie Bradshaw, Samantha Jones, Charlotte York a Miranda Hobbes tvoří nerozlučnou čtveřici, jejímiž oblíbenými tématy jsou především sex a móda. Mezilidské vztahy, zejména v těch nejextrémnějších podobách, tvoří základní dějovou linku seriálu. Hledání toho "božského" se stává nelehkým oříškem a cestu ke štěstí hrdinky nemají jednoduchou, stejně jako v životě. Tvůrci zprostředkovávají divákům jak šťastné okamžiky postav většinou související s nalezením zdánlivě ideálního partnera, tak jejich osobní prohry, rozvody a zklamání.

Hlavní hrdinky seriálu Sex ve městě Hlavní hrdinky seriálu Sex ve městě | zdroj: International Business Times

Síla Sexu ve městě stojí a padá na herecké přirozenosti hlavních postav. Scénáristé vytvořily čtyři ženské typy, mezi nimiž si divačky mohly vybrat svou "favoritku". Právě rozmanitost charakterů postav se ukázala jako ten správný divácký tahák (mimo to atraktivní téma sexu zaujalo nejen ženskou část publika a přitáhlo tak k "ženskému" seriálu mužskou část diváků). Inteligentní a tvůrčí Carrie (Sarah Jessica Parker), živočišná a náruživá Samantha (Kim Cattrall), stydlivka Charlotte (Kristin Davis) a pragmatická právnička Miranda (Cynthia Nixon) se staly modlami a vzorem pro ženy po celém světě a jejich obliba nepohasla ani po devíti letech od ukončení samotného seriálu.

Hrdinky seriálu Sex ve městě Hrdinky seriálu Sex ve městě | zdroj: International Business Times


Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma