Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Rozpadající se fasády se usmívají a mají tvář

Rozpadající se fasády se usmívají a mají tvář
zdroj: tisková zpráva

Je vám smutno ze staveb, o které se nikdo už nestará, a ony chřadnou? Pak vás tento článek velice pobaví.

Ruský street artista (pouliční umělec) Nikita Nomerz se na chřadnoucí stavby také již nemohl dívat a rozhodl se s tím něco udělat. Tento umělec cestuje po své vlasti a nachází opuštěné struktury jako domy, vodojemy a cihlové zdi. Snaží se jim opět vdechnout život skrze přidání tváře. Staré budovy tak dostávají lidské charakteristiky tváře i emoce. Budovy se smějí, křičí a sledují kolemjdoucí chodce. Pokud byste se chtěli jeho díla vidět, pak je nejčastěji naleznete v Novgorodu, Permu a třeba v Irkutsku.

The big brother (Nizhniy Novgorod). FOTO: StudentPoint

Nomerz se zpočátku zabýval klasickým graffiti, postupně pak svůj zájem přesměroval na street art. „Rád si hraji s prostorem a objekty. Inspiruji se až na místě,“ říká umělec. Záleží na velikosti objektu. Přesto mu díla někdy zaberou méně než jednu hodinu práce. Nestojí tedy moc času a práce vytvořit starobylým domům nový a úsměvný vzhled.

Jak můžete vidět, jeho díla jsou zábavná a dodávají stavbám duši. Je otázkou, kdy se nějaký talentovaný umělec rozhodně zkrášlit města i v naší vlasti. Nebylo by to krásné, kdybyste pospíchali do školy nebo práce a okolí se na vás usmívalo? Den by byl hned mnohem hezčí.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma