Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Rollery: Novinka v omlazení i léčbě rakoviny kůže

Rollery: Novinka v omlazení i léčbě rakoviny kůže
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Takzvané rollery budou zřejmě znamenat revoluci v dermatologii a svým významem mohou představovat i budoucnost tohoto medicínského oboru. Jejich účinnost v boji proti stárnutí pokožky /ale i léčbě rakoviny!/ totiž prokázal společný výzkum lékařů pražské kliniky Asklepion a Centra fotonické medicíny 1. LFUK a VFN Praha.

Mohou také zlepšit účinnost různých krémů a kosmetických přípravků. „Zdaleka ne všechny látky v nich obsažené se do kůže dostanou v dostatečné koncentraci,“ uvádí MUDr. Jan Lippert, dermatolog Asklepionu. „Efektivním řešením jsou právě rollery,“ představuje novou pomůcku v nabídce kliniky.

Unikátní výzkum

Jedná se o válečky poseté hroty o různém průměru a délce.  Ty rotují po povrchu kůže a vytvářejí v ní drobné otvory, kterými účinné látky pronikají pod kůži.  Aby pacient necítil bolest, aplikuje se znecitlivující krém.

Po přípravě pleti rollerem lze nanést potřebné sérum nebo jinou kompozici léčivých látek. Ty se okamžitě vsáknou a působí přímo tam, kde mají. Ošetření touto metodou není pouze povrchové,  má „anti-agingové“  účinky.

Bojuje rovněž proti vráskám, zároveň ale také ošetřuje akné, slouží k vybělení pleti a odstranění pigmentací nebo jizev. Podporuje i velmi potřebné zvýšení proteinů a peptidů v pokožce.

Účinný průnik látek po použití rollerů prokázal ve světově unikátním výzkumu tým vedený MUDr. Janem Lippertem a doc. MUDr. Romanem Šmuclerem, CSc. Výzkum se uskutečnil v Centru fotonické medicíny Univerzity Karlovy.

Dobyjí Ameriku?

„Průnik účinných látek do střední vrstvy kůže po použití rollerů jsme ověřili fluorescenční diagnostikou a přesně zdokumentovali. Koncentrace byla natolik vysoká, že umožnila léčit i určité typy rakoviny kůže.

Podobná terapie se sice již provádí i bez rollerů, nicméně na tyto typy nádorů zatím nebyla ani zdaleka tak účinná jako naše,“ vysvětluje průběh exkluzivního výzkumu dermatolog Jan Lippert.

„Současná medicína nyní stojí před otázkou, které látky lze pomocí rollerů  vpravit do kůže. Je to velice jednoduchá, levná a přitom vysoce efektivní metoda, jejíž účinky teprve začínáme tušit. “ dodává docent Roman Šmucler.

Výsledky studie budou odborné veřejnosti poprvé představeny v dubnu na konferenci v Dallasu. Účinek rollerů však mohou klienti kliniky Asklepion vyzkoušet již nyní. Specialisté z oddělení dermatologie a kosmetiky je zde používají k zvýšení efektivnosti různých ošetření pleti.

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma