Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Říkáme mu osud. Existuje?

Říkáme mu osud. Existuje?
zdroj: tisková zpráva

Pokud by skutečně existovala nějaká abstraktní kniha života, jistě by nám bytí ulehčovala. Ptáte se, proč se tak domnívám? Vezměte si, jak snadné by bylo třeba odpouštění. Vždyť každé zklamání či ublížení by bylo předem dané, bylo by jedním z řádků v knize osudu.

Když by osud existoval, nakolik by byl život ovlivnitelný námi samotnými? Osud by nás přece nevedl za ručičku po předem dané cestě, poněvadž z nějakého důvodu nám Matka příroda dala schopnost myšlení - mozek. A k čemu by nám byl, kdyby bylo vše předem nalinkováno?

Nejspíš ta kniha nebude ani tlustá, ani hustě popsaná. Bude obsahovat jen pár osudových událostí, které nás přivedou na rozcestí. Na každém rozcestí budou nejméně dvě nové cesty, přičemž ta stará se za námi vždy uzavře. Budeme tedy moci každou novou životní etapu, každou příhodu a každé setkání nějakým způsobem ovlivnit. Nejsme jen herci, kteří hrají svoji roli podle nějakého scénáře. Myslíme, rozhodujeme a vytváříme si svou jedinečnou roli po celý život. I když nás život přitlačí ke zdi, vždy si můžeme vybrat.

Jestli tedy někdo jako Pan Osud opravdu je, pak to není přísný zamračený pán, ale je to pouze bytost, která nás vede dál, občas nás přivede do nepříjemné situace a někdy nám naopak přinese shůry štěstí, ale rozhodnutí, kudy chceme jít, nechává na nás.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma