Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Poslední možnost poslat obrázek hračky do atraktivní soutěže!

Poslední možnost poslat obrázek hračky do atraktivní soutěže!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Humanitární organizace ADRA vyhlásila již 6. ročník výtvarné soutěže pro žáky 1. stupně ZŠ. Letošní téma je "Jak si hraju aneb báječný svět her a hraček". Cílem této hezké akce je seznámit děti se životem dětí v rozvojových zemích a vhodnou formou jim vysvětlit, že život, který zde žijeme, není samozřejmostí pro jejich vrstevníky z nejchudších zemí.

Děti prvního stupně malují či kreslí obrázky na zadané téma. Je jedno, zda namalují svůj svět hraček nebo představu o tom, jak a s čím si děti hrají v nejchudších zemích světa. Následně odešlou obrázek ve formátu A3 nebo A4 do zítra na adresu ADRY – Klikatá 90C, Praha 5, Jinonice, 158 00. Na zadní stranu je třeba napsat své jméno, věk, třídu a školu. Porota poté vybere 100 nejlepších obrázků, které otiskne do připravované knížky, kde budou zároveň informace na toto téma a příběhy z různých koutů světa.

Obrázky budou vystaveny od 3. Května po dobu jednoho měsíce v Národním muzeu, které je patronem soutěže, a při té příležitosti vystaví nejzajímavější hračky historie. Součástí výstavy budou také obrázky malíře Miloše Nesvadby.

Patrony soutěže se staly známé osobnosti, které samy mají děti na prvním stupni a jejichž děti také přispějí svým obrázkem. Jsou jimi spisovatelka Bára Nesvadbová, herečka Bára Munzarová, herečka Adéla Gondíková, moderátorka Světlana Witowská, herečka Zdeňka Žádniková, moderátorka Tina Pletánková a moderátorka a manželka olympijského vítěze Aleše Valenty Elen Valentová Černá. Patrony jsou také dlouhodobí přátelé a spolupracovníci ADRY modelka Iveta Lutovská a herec Petr Vacek, kteří budou moderovat slavnostní vernisáž v Národním muzeu dne 3.5.2011 od 13 hodin.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma