Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Pohlaví, jméno, způsob porodu. Co nás nejvíc zajímá na těhotenství slavných?

Pohlaví, jméno, způsob porodu. Co nás nejvíc zajímá na těhotenství slavných?
Kate s Williamem a synem Georgem | zdroj: Getty Images

Podívejme se na slavné osobnosti, které se v tomto roce staly čerstvými maminkami, a na zajímavosti z průběhu jejich těhotenství.

Kate Middleton, Kim Kardashian, Jessica Simpson – zraky celého světa se upínají na jejich těhotenská bříška, novináři je sledují na každém kroku a před nemocnicemi se tvoří fronty zvědavců. Bude to holka nebo kluk?

Slavná maminka – výstřední jméno a extravagance?

Hned po pohlaví veřejnost nejvíc zajímá jméno miminka. Mezi vlastníky těch nejkurióznějších jmen se letos zařadili potomci Kim Kardashian - dcera North West, tedy severozápad, Jessicy Simpson - syn Ace, v překladu eso, a Ornelly Štikové - syn Quentin.

Slavné maminky jsou též pod hledáčkem módních odborníků. Nejlépe oblékanou maminkou byla letos jednoznačně Kate Midleton, elegance sama, která vždy doplnila šaty o boty s podpatky. Podobně na úkor pohodlí volila Kim Kardashian uplé sandály, do kterých soukala své oteklé nohy. Její čouhající malíček bude strašit maminky ještě dlouho.

Móda miminek je taktéž pod drobnohledem veřejnosti: zavinovačka, ve které byl malý prince George při odchodu z porodnice, se po zveřejnění fotografií bleskově vyprodala.

Císař nebo přirozený porod?

Jsou celebrity, které si zakládají na plánovaných císařských řezech. Je to pro ně výhodný mediální tah. Jiné naopak dávají přednost přirozenému porodu. Kate Winslet, která na podzim čeká již svého třetího potomka, byla nucena podstoupit při předchozím těhotenství císařský řez. „Nikdy jsem neprožila přirozený porod. Cítila jsem, že proto nemůžu být součástí ‚klubu silných žen‘,“ říká Kate.

Do ‚klubu silných žen' se letos přidala Kim Kardashian, která i přes zdravotní komplikace a na přání svého přítele Kanye Westa, který má strach z lékařských zákroků, porodila přirozenou cestou.

Kate Middleton rodila také přirozeně. Přála si navíc, aby při porodu nedostala žádné tišící prostředky. Porod Kate Middleton sledovaly miliony lidí po celém světě, a tak je možné, že stanovila nový trend přirozených porodů.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma