Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Plastické operace - včera, dnes a zítra

Plastické operace - včera, dnes a zítra
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Přestože ČR uznala plastickou chirurgii coby nový medicínský obor jako jedna z prvních již v roce 1931, až do půlky devadesátých let víceméně živořila - zvlášť její odnož zabývající se estetickými operacemi. Navíc měla pověst čehosi výjimečného, co si mohou dovolit jen hollywoodské hvězdy...

Nicméně karta  se obrátila a  zájem utešeně roste. Dnes už se také za „plastiku“ lidé nestydí, naopak se ji často chlubí. Stoupající trend  povrzuje i  primář MUDr. Vlastimil Víšek Csc. z kliniky MEDICOM VIP, který patří mezi plastickými chirurgy k matadorům.

I muži mají své dny

„Když se plastická chirurgie „rozjížděla“ tak jsme já a mí kolegové prováděli přibližně 100 operací za rok, a to ještě větší část klientely tvořili cizinci, pro které byly - a stále jsou - české ceny více než zajímavé.

Dnes jich dělám přibližně 400 - 500 v celkové anestezii a přibližně ten samý počet v lokální, tam jde o jen drobnější kosmetické vady - například úpravy nosu, očních víček, podobně.

I z toho je vidět,  že poptávka neustále stoupá. Asi nejmarkantněji se to projevuje u mužů, tam je ten nárůst z naprosté  nuly až na dnešních 15 i více procent“.

Podle pana primáře po chirurgické stránce nedošlo k až tak zásadním posunům v pracovních postupech, nejvíc se změnil materiál, například silikon, z něhož se vyrábí náhražky prsů, je o poznání kvalitnější.

Plastika k Vánocům

K dispozici jsou také mnohem lepší přístroje, i když zde se vybavení jednotlivých klinik dost liší, protože jejich pořizovací cena je v řádů mnoha milionů.

Plastické operace jsou sezónní záležitostí,  hlavní nápor pacientů totiž zažívají kliniky v zimních měsících.

Nesouvisí to jen s tím, že klienti chtějí  v létě atraktivně vypadat , aby mohli oslňovat na  pláži, důvody jsou i medicínské.

Například po laserovém vyhlazení vrásek nemůže být obličej navíc vystaven slunečním paprskům, u liposukce se zase nosí bandáž atd.  Navíc -  některé ženy  dostanou plastickou operaci jako dárek k Vánocům!

Tolik na úvod. V několika dalších dílech se budeme detailněji věnovat nejčastěji prováděným výkonům.

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma