Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Ochrana před viry

Ochrana před viry
zdroj: tisková zpráva

Začněte prevencí. Vytvoření ochranného štítu na sliznicích nosu a dutiny ústní pomáhá organismu bránit se virům a bakteriím.

Jak se virová infekce šíří v těle
Virové infekce vznikají napadením organismu viry, které se přes sliznice dýchacích cest dostávají do buněk organismu. V těch se potom množí, až buňky prasknou, viry se uvolní do okolí a vstoupí do buněk dalších orgánů. Z nemocného jedince se pak dál šíří – dýcháním, slinami či jinými sekrety, a to zejména v uzavřeném prostředí.

Běžné virózy jako nachlazení jsou způsobeny rhinoviry, které osidlují sliznici nosu, krku a dýchacích cest. Vyvolají infekci a následnou tvorbu hlenu plného virů, které se i pouhým vydechováním snadno dostávají do okolí. Pokud se tedy chceme vyhnout chřipkám a nachlazení, je třeba dbát právě na prevenci a ochranu sliznic. Zejména když máme oslabenou imunitu – v důsledku stresu, špatné životosprávy či rekonvalescence, a jsme tak obecně méně odolní vůči infekcím.

Představujeme vám přípravky od švýcarské společnosti Herb-pharma, která už více než čtvrt století působí na českém trhu. Zaměřují se na posilování zdraví člověka založeném na přírodních a biotechnologických výrobcích. Mezi takové přípravky patří fytofontana ViroStop – ústní a nosní sprej.

Jak ViroStop funguje
Přípravky ViroStop vytvářejí ochranný film na sliznici a tím brání průniku bakterií a virů do organizmu. Pomáhají inhibovat enzymy neuraminidázy na povrchu virů, které pak nemůžou pronikat do buňky a množit se. Zásluhou vysokého obsahu polyfenolů se vyznačují i silným antioxidačním účinkem, čímž napomáhají k posílení imunity.

hp_1823_virostop_vizualizace_komplet zdroj: tisková zpráva Rostlinný extrakt cistus creticus v obou přípravcích zabezpečuje účinnou chemicko-fyzikální ochranu, a tudíž je vhodný zejména pro prevenci.

Preventivní použití obou sprejů se doporučuje v obdobích se zvýšeným výskytem infekčních onemocnění, nebo pokud jste vystaveni přímému riziku nákazy.

Při akutních stavech se fytofontana ViroStop ústní sprej doporučuje hned při prvních příznacích nachlazení (škrábání v krku, kýchání), dříve než se onemocnění rozvine. Může tak mít pozitivní účinek na imunitní systém.

Fytofontana ViroStop nosní sprej zároveň aktivně čistí nosní dutiny, zvlhčuje nosní sliznici – tím pomáhá zabránit jejímu vysušování, napomáhá obnovit funkce nosní sliznice a zlepšuje dýchání nosem.

V hlavní roli cist krétský
Tato výjimečná rostlina se vyznačuje vysokým obsahem polyfenolů, proto se také nazývá „královnou polyfenolů“. Léčivé účinky této rostliny byly známé už ve starověkém Řecku. Mezi více než 20 různými druhy rodu cistus vyniká cistus creticus antibakteriálním účinkem. Laboratorní výzkumy prokázaly, že ostatní druhy cistů převyšuje svým antivirotickým a protizánětlivým potenciálem. ViroStop sprej obsahuje speciální výtažek z rostliny cistus creticus, který místo obvyklých 20 % obsahuje 60% koncentraci polyfenolů. Tím dokáže vyvinout silnější účinek. Polyfenoly zajišťují chemicko-fyzikální ochranu, vytvářejí tzv. ochranný štít, který zabraňuje průniku bakterií a virů do buněk. Obzvláště důležitá je už zmiňovaná vlastnost – schopnost blokovat účinek virového enzymu neuraminidázy, která je podložená i laboratorními zkouškami výrobce.

Kromě už zmiňovaného antivirotického a antibakteriálního účinku polyfenolů se cist vyznačuje výraznými účinky na zvýšení imunity, silným antioxidačním účinkem, zbavuje lidský organizmus toxických látek, působí proti plísním, má protizánětlivé a dezinfekční vlastnosti, brání zánětům a bolestem. Je obzvláště vhodný na léčbu kašle, chřipky a prochladnutí.

Má blahodárné účinky i při předcházení infekčním a virovým onemocněním, jako jsou chřipka, nachlazení, onemocnění horních dýchacích cest.

Cistus creticus má výrazné antioxidační, antivirotické, protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti a je obzvlášť vhodný na léčení kašle, chřipky a nachlazení. Extrakt je možné použít nejen jako prevenci, ale i v době, kdy se infekce již projeví.

Jednoduchá aplikace ve spreji, příznivá cena a vhodnost přípravku i pro děti od šesti let pak z ViroStopu dělají dobrého pomocníka v prevenci i při akutním onemocnění chřipkou či při nachlazení a alergiích.

Více se o složení ViroStopu a doporučeném užívání dozvíte na stránkách fytofontana.com.

Lidské koronaviry způsobují jednu třetinu onemocnění horních dýchacích cest u dospělých. Mohou se šířit přímým kontaktem a kapénkovou infekcí. Koronaviry byly už dříve příčinou nouzových situací v oblasti veřejného zdraví: SARS v roce 2002 a MERS v roce 2012.

Studie prokázaly, že nejdůležitější složky, které inhibují koronaviry, jsou triterpeny, saponiny, třísloviny a polyfenoly.

Extrakt z cistu krétského obsahuje velké množství polárních sloučenin: poměr polárních a nepolárních sloučenin je vyšší než 5. To je příčinou, proč jsou tyto sloučeniny dobře adsorbovány na povrchu virů a buněk, čímž se zvyšuje jejich přímý inhibiční účinek. Chemické testy také prokázaly, že v extraktu jsou přítomny ve významném množství následující sloučeniny: tanin, triterpen, flavonoidy a saponiny.

Extrakt z cistu nejen inhibuje růst (proces růstu) virů, ale usměrňuje i patologické imunologické reakce, způsobené virovou infekcí, správným směrem. V případě závažných virových infekcí je často narušena správná koordinace imunitní reakce těla. V případě onemocnění SARS, MERS a ptačí chřipky jde o tzv. „cytokinovou bouři“. Ve snaze vyléčit virovou infekci jsou imunitním systémem produkovány tzv. zánětlivé cytokiny (např. IL6, TNF alfa atd.). Svou neomezenou produkcí často způsobují více problémů než samotná virová infekce. Extrakt z cistu může také zabránit i tomuto patologickému imunologickému procesu a tím pomáhá snižovat závažnost onemocnění ve dvou důležitých bodech útoku.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma