Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Obrovské znaménko změnilo chlapce na želvu

Obrovské znaménko změnilo chlapce na želvu
zdroj: tisková zpráva

Chlapec se narodil s mateřským znaménkem na zádech, které narostlo do gigantických rozměrů, až mu pokrývalo třetinu těla jako želví krunýř. Rodina neměla na operaci. Nad dítětem se naštěstí smiloval jeden chirurg a zachránil ho.

Malý Didier Montalvo z Kolumbie se narodil z vzácným případem kongenitálního melanocytického nevu. Jak informuje Daily Mail, znaménko nebezpečně rostlo a hrozilo, že bude maligní, matka dítěte Luz ale nebyla s to dát dohromady peníze na nutné operace.

Rodina pocházející z malé vesnice byla společností ostrakizována, Didierovi se lidé posmívali a přezdívali mu "želví chlapec“, protože znaménko mu postupně pokrylo celá jeho záda jako krunýř.

Šance na normální život

Vesničané tvrdili, že krunýř je trestem za to, že byl chlapec počatý během zatmění, odmítli ho pokřtít a nemohl chodit do školy. "Chtěl bych vyrůst, ale krunýř mě nenechá,“ říkal smutně Didier.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

O jeho případu se naštěstí dozvěděl přední britský plastický chirurg Neil Bulstrode a okamžitě se rozhodl chlapečka jeho utrpení zbavit zdarma. Odletěl do Bogoty, kde Didiera s týmem chirurgů podrobil sérii náročných operací, a chlapci tak dal šanci žít normální život.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma