Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Obrazy v Galerii Domino vyzařují duševní pohodu

Obrazy v Galerii Domino vyzařují duševní pohodu
zdroj: tisková zpráva

V galerii Domino ve Wuchterlově ulici, kousek od stanice metra Dejvická, jsou od tohoto týdne k vidění obrazy akademické malířky Ivany Kotýnkové, které určitě stojí za to vidět. Už jen proto, že u nás není tolik žen, které by se na profesionální úrovni věnovaly výtvarnému umění...

Přesvědčil se o tom i  náhodný návštěvník, který k tomu řekl: "Já se o malířství nezajímám, šel jsem jen kolem. Pohled na ty obrazy mě ale zaujal, tak mě napadlo zajít  dovnitř. A protože se mi moc líbily, hned si jeden zamluvil. Těším se, až si ho po výstavě odnesu domů".

Inspirováno přírodou

Protože podobné pocity mělo asi víc lidí, nedalo se nezeptat jejich autorky co o tom soudí. "Jsem pochopitelně ráda, že se mé obrazy líbí a je o ně zájem.

Snažím se zachytit ráz krajiny který je mi něčím blízký, i proto často jezdím do Jižních čech odkud pocházím. Cestování je mé hobby a příroda mě nabíjí pozitivní energií.

Stačí mi vidět romantické zákoutí a hned vytahuji skicák.  Jsem zdravě konzervativní, maluji hezké věci, mám pocit, že nehezkých je kolem nás čím dál víc, a také používám klasickou techniku - olej na plátně.

Ale také mám ráda  pohodu, a to se snažím vyjádřit barvami. Krajina je mým nejčastějším motivem i inspirací, ale nevyhýbám se ani zátiší, či portrétům, pokud si to zákazník žádá,"  dokončila své vyznání malířka.

Inspirováno přírodou zdroj: tisková zpráva

Lákání můzy

Závěrem asi nezaškodí její krátké curriculum vitae.  Narodila se v Českých Budějovicích (věk se u dam zásadně nesděluje, nicméně na něj nevypadá).

Na přání rodičů nejprve vystudovala právnickou fakuktu, ale můza a malířský stojan ji vždy přitahovaly a nakonec zvítězily, takže nakonec dokončila i UMPRUM.

Je členkou profesionálního sdružení výtvarných umělců - Unie výtvarných umělců České republiky a byla zařazena do významné encyklopedie předních osobností ČR, vydávané ve Švýcarsku pod názvem 'Who is who?'.

Spolupracuje s významnými galeriemi a firmami (PricewaterhouseCoopers, McKinsey & Company) vystavuje doma i v zahraničí.  Prodejní výstava v Galerii Domino potrvá do 5. dubna.

Moře zdroj: tisková zpráva

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma