Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Nový školní rok ťuká na dveře. Víte, jak své dítě motivovat, aby se těšilo?

Nový školní rok ťuká na dveře. Víte, jak své dítě motivovat, aby se těšilo?
První den ve škole | zdroj: Redakce

To, že nebyly loni všechny známky dokonalé, by pro vás neměla být záminka k trestu, ale spíše zamyšlení. Nikdy neopomíjejte pochvalu! Do nového školního roku vyrazte s optimismem a novou silou.

Heslo dne: chvála je zapotřebí

Pro mnoho dětí se rok co rok stává první den školního roku velmi stresujícím okamžikem roku.

Proto zapomeňte na kárání a napomínání, uvědomte si, že výsledky z loňského roku nejsou výsledky pouze vašeho dítěte, ale i vaše. Během roku jste dítěti pravděpodobně nevěnovali dostatek pozornosti. Zamyslete se nad tím, jestli náhodou nepotřebuje pomoc s učením.

S novým školním rokem to tedy vezměte za opačný konec.

Hned zpočátku školního roku především chvalte za to, co se podařilo. Dejte najevo, že si vážíte píle a snahy, které učení váš potomek věnoval.

Vhodné dárky a ocenění

Největším oceněním pro děti všeho věku je vaše pozornost, radost a pochvala. Během prázdnin si udělejte celý den volno, připravte zábavný program a užívejte si společně. Radost jim samozřejmě uděláte i hezkým dárkem.

Do nového školního roku je povzbuďte třeba parádním školním batohem. Navíc tak prokážete i skvělou službu jejich zádům. Báječnou volbou jsou například batohy z kolekce Chilli – jsou veselé, hravé a splňují veškeré zdravotní požadavky.

Nezapomínejte ani na studenty

Potřeba ohodnocení, pochvaly nemizí ani ve vyšším věku, a proto není vůbec od věci pochválit i studenty středních škol. Pocit úcty a hrdosti ze strany rodičů jim jednoznačně dodají sebevědomí a povzbudí je k dalšímu snažení.

Pokud i je chcete potěšit nějakým dárkem, vsaďte na stylové designové vychytávky, které jim usnadní učení a zároveň je pobaví jako třeba praktický diář, nebo doplňky na pracovní stůl. Úspěch sklidíte i s nejnovějšími hity techniky – elektronické čtečky jednoznačně vedou.

Od věci nejsou ani kvalitní studentské batohy. Vejde se do nich vše potřebné, notebook bude v naprostém bezpečí a uleví se studentovým zádům. Vzhledem k tomu, že styl a design pronikl už i do této sféry můžete vybírat z poměrně široké nabídky zajímavých provedení.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma