Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Nová fakta o smrti zdravotní sestry: Policie zveřejnila detaily sebevraždy

Nová fakta o smrti zdravotní sestry: Policie zveřejnila detaily sebevraždy
Jacintha Saldanha s dětmi | zdroj: Herald Sun

VIDEO. Britská zdravotní sestra, která spáchala sebevraždu po falešném telefonátu do nemocnice, kde se léčila těhotná manželka prince Williama pro silné ranní nevolnosti, se oběsila v šatníku ve svém bytě. Oznámila to dnes policie, píše agentura Reuters.

Tělo zdravotní sestry Jacinthy Saldanhovej nalezli minulý týden v pátek, tři dny poté, co spojila telefonát moderátorů australské rozhlasové stanice kolegyni, která poskytla podrobnosti o zdravotním stavu a léčbě vévodkyně z Cambridge.

Hlavní inspektor James Harman informoval, že podle prohlášení koronerky Lynda Martindillovej, která určovala příčinu smrti, našli Saldanhovú viset v šatníku oběšenou na šátku, zveřejnila agentura Reuters.

"Měla i zranění zápěstí," dodal Harman. Na místě čin se nacházely také tři listy. Harman dodal, že okolnosti úmrtí nejsou podezřelé, což znamená, že na smrti Saldanhovej se nikdo neúčastnil.

Policie v rámci přezkumu tří zanechaných listů vyslýchá Saldanhovej přátele, rodinu a kolegy. Zároveň prověřuje e-maily a telefonáty, aby zjistila, co všechno vedlo k smrti zdravotní sestry.

Falešný telefonát se dostal do hlavních zpráv médií po celém světě. Případ vyvolal všeobecné odsouzení rozhlasové stanice 2Day FM.

Moderátoři Greigová a Christian zavolali do soukromé londýnské Nemocnice krále Eduarda VII. ráno o 05.30 britského času a představili se jako Williamovy stará matka královna Alžběta II. a jeho otec, následník trůnu princ Charles.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma