Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Nízkoenergetické bydlení pro mladou rodinu

Nízkoenergetické bydlení pro mladou rodinu
Nízkoenergetické bydlení pro mladou rodinu | zdroj: Crestyl

Bydlení pro mladé rodiny je velice specifické. Mladí nebývají nároční na prostor, protože mají stále živě v paměti studentská léta, spolubydlení na kolejích a studentských bytech a vědí, že spokojení můžou být i na malém prostoru. 

Jakmile ale přijdou děti, chtějí pro ně samozřejmě to nejlepší – čisté prostředí, a dostatek prostoru pro hraní a zdravý rozvoj. Vzdělaní mladí lidé také často chtějí zodpovědně přistupovat ke svému okolí a životnímu prostředí s ohledem na udržitelný rozvoj. Jak tohle všechno skloubit při hledání ideálního bydlení pro mladou rodinu?

Jako možné řešení se nabízí menší nízkoenergetická dřevostavba se zahradou postavená v pěkném čistém prostředí v dobré dojezdové vzdálenosti od většího města. Že to zní jako pohádka? Ale ne, opravdu se tak už někde bydlí.

Stavíme a bydlíme ekologicky

Společnost Ecomodula, která vyvíjí, vyrábí a realizuje ekologické dřevostavby, se zapojuje také do developerských projektů. V jejich rámci pak staví moderní rodinné domy na atraktivních pozemcích v žádaných lokalitách. Tyto stavby jsou ekologické hned z několika úhlů pohledu:

1. dřevo používané na stavbu domu zatěžuje životní prostředí nejméně ze všech stavebních materiálů

2. materiály použité na stavbě jsou šetrné k životnímu prostředí

3. výrazná úspora energií na vytápění domu šetří neobnovitelné zdroje energie

Rodina roste, dům se mění

Ecomodula staví i ve Vysokém Újezdu v okrese Praha-západ jako partner developera Crestyl. Jedna z nabízených dřevostaveb má přímo ideální parametry pro mladou rodinu. Přízemí domku má 66 m² a najdete v něm prostorný obývací pokoj s kuchyňským koutem, ložnici, koupelnu, toaletu a u vchodu navíc praktické zádveří. Vlastně se jedná o prostorný byt 2+kk, který by rodině s jedním potomkem do určitého věku pohodlně stačil.

Ve druhém patře domku je ale další velkorysý obytný prostor o 53 m², který čeká na to, jak se bude rodina rozrůstat. Plocha se dá rozdělit až na 4 další pokoje, nebo 3 prostornější a navíc šatnu. Také nabízí prostor pro další koupelnu, která se bude velké rodině určitě hodit.

Venku u domu je pak garáž a přístřešek pro další auto, 2 terasy, příjezdová cesta, zkrátka všechno důležité pro spokojený život. Zahrada na pozemku o rozloze 1126 m² je dost prostorná pro dětské hry, domácí mazlíčky i pěstitelské pokusy domácích.

Obliba nízkoenergetických dřevostaveb v posledních letech stále roste. Důvody pro někoho můžou být i čistě ekonomické. Stačí si spočítat, kolik bychom ušetřili ročně na energiích za vytápění v porovnání s jiným typem domu.

Zdroje:
Redakce, Crestyl

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma