Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Německé (sexuální) střípky

Německé (sexuální) střípky
zdroj: tisková zpráva

Psát na téma Němci a sex je dost ošidné. Ne jen proto, že jde o hodně velkou zemi, ale hlavně z důvodu velkých společenských rozdílů, které se zdaleka netýkají jen bývalého komunistického (a mnohde stále ještě poměrně zaostalého) východu a pokrokovějšího, moderního západu.

Obyvatel Bavorska má prostě diametrálně odlišné názory, chování či životní priority než, dejme tomu, Saska. A stejně tak se liší i v oblasti sexu. Vyjmenovat všechny „krajové speciality“ by zabralo hodně místa, takže přinášíme jen jakýsi kaleidoskop všech možných střípků pro poučení i pobavení.

Automaty na kondomy ve školách?

V Berlíně byl proveden rozsáhlý průzkum na základních školách, při němž se zjistilo, že žáci se sexu v tomto městě začínají věnovat extrémně brzy, již kolem třináctého roku. Jejich počet byl tak rapidně vysoký, že radní uvažovali - a snad stále uvažují, nevím - o tom, že do areálu škol umístí automaty na kondomy!

Cílem tohoto opatření má být jako ochrana před nakažením pohlavnímu chorobami, tak nežádoucím početím. Nápad z hlediska osvěty jistě chvályhodný, nicméně lze úspěšně pochybovat o tom, že by s něčím podobným přišli na pražském magistrátu.

Na druhou stranu se zvedla poměrně masivní vlna odporu proti katalogu známého obchodního domu Neckerman, v němž se objevila rozsáhlá nabídka momentálně nejmódnějšího i nejžádanějšího druhu spodní prádla - kalhotek nazývaných tanga.

To by sice nebylo nic zvláštního, kdyby se nejednalo o kolekce pro děti ve věku od 3 do 5 let!! „Vybrali jsme toto prádlo zcela bezelstně,“ vysvětlila následně Anita Niemannová, ředitelka odboru módy. Myšlenku, že toto kontroverzní zboží může přivádět pedofily na zvrácené myšlenky, naprosto odmítá.

Kult nahoty

Podle ní jde o jeden z vůbec nejstarších typů oděvů, nošený příslušníky obou pohlaví již v některých primitivních kulturách Afriky, Asie či Jižní Ameriky. Kontroverzní tanga později firma pod tlakem veřejnosti stáhla z nabídky, ovšem ještě předtím rodiče je pro svá dítka masivně objednávali, prodalo se desetitisíce kusů!

Pokud existuje země zaslíbená nudismu, nebo, jak se nově píše, naturismu, je to zcela určitě Německo. Tento trend vznikl začátkem dvacátého století, kdy byla vydána kniha Neinricha Pudora „Kult nahoty“. V roce 1903 pak byl v okolí Hamburku otevřen Freilichtpark, první známý nudistický klub.

Zájem opět nabral prudce na obrátkách v šedesátých letech a kupodivu v jinak dost prudérním Východním Německu (přístup komunistů k sexu byl všude na světě více než rezervovaný, jediná vítaná láska byla ta k Sovětskému Svazu!).

Vzniklo jakési hnutí nazývané zkratkou FKK (Freikörperkultur), tedy kultury volného těla. Pláže vyhrazené příznivcům tohoto životního stylu se nacházely na Rujaně a dalších destinacích na pobřeží Baltského moře.

Sex v zeleném

To, že Německo je (co se týče sexu) víc než tolerantní zemí, od které se můžeme v mnoha směrech hodně naučit,  svědčí nejen tradičně vysoká účast na Berlínských pochodech gayů a lesbiček (účastní se ho vždy odhadem tři čtvrtě milionu lidí).

Podle nejnovější směrnice německé armády, bundeswehru, je totiž vojákům v kasárnách povoleno mazlení, ale i sex! Tak silně liberální ustanovení nemá v ozbrojených silách civilizovaných zemí precedens, navíc se vztahuje: „Na heterosexuální i homosexuální partnerské vztahy a další aktivity s tím spojené mezi dvěma dospělými osobami bez ohledu na služební hodnost, avšak pouze ve volném čase“.

Sexem v pracovní době si však vojáci i nadále vykoledují trest za „porušení služebního výkonu“. Pochopitelně tuto novinku uvítala většina z 253 tisíce mužů a téměř 11 tisíci žen, které slouží u německých bojových sil.

Autoři nařízení apelují na velitele, aby u každé jednotky vybudovali intimní místnost, sloužící k těmto erotickým hrátkám. Zároveň nabádají vojáky služebně vyššího postavení k tomu, aby si při případném styku s hodnostně nižšími zachovali velitelský respekt.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma