Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Nejslavnější stavebnice? Legendární Lego je na trhu už 64 let!

Nejslavnější stavebnice? Legendární Lego je na trhu už 64 let!
Stavebnice Lego | zdroj: Isifa.com

Také jste si jako malí hráli se stavebnicí Lego? Vyražte si oživit vzpomínky z dětství se svými dětmi do SportAreny Lipno na největší výstavu této oblíbené dětské zábavy a odměňte tak svá dítka za vysvědčení.

Tyto malé legové kostičky pocházejí z Dánska a existují už od roku 1949, kdy světlo světa spatřila historicky první legová kostka. Ovšem stavebnice neslavila úspěchy hned po svém zrodu. Musela se o své místo v průmyslu hraček "pobít" s klasickými dřevěnými kostkami, které tehdy hrály prim.

Lego po řadu let bojovalo také s technickými nedostatky. Jednotlivé kostky do sebe nezapadávaly. Proto muselo dojít k přepracování schematu stavebnice až do podoby, jak ji známe nyní. V současnosti tento dánský produkt vykazuje mimořádnou výrobu, uvádí se číslo 20 miliard vyrobených kostek za rok.

Výstava Lega Výstava Lega | zdroj: LipnoPoint

Největší česká výstava Lega je k vidění na Lipně a organizátoři přichystali pro malé návštěvníky bohatý program: "Součástí výstavy jsou legomodely hradů a zámků (Rožmberk, Hluboká, Červená Lhota, plzeňská Katedrála sv. Bartoloměje, pražská Staroměstská radnice, Vila Tugendhat Brno), přičemž největší model má více jak 4 metry. Dále uvidiíte lego architekturu, Lego Technic a neuvěřitelné technické stoje, vláčkodráhu, sochy z kostek – Terminátor v životní velikosti či hrací a filmový koutek."

Výstava potrvá až do konce září.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma