Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Oblačno

Muzikál Robin Hood byl odměněn Zlatou deskou!

Muzikál Robin Hood byl odměněn Zlatou deskou!
Představitelé muzikálu | zdroj: Richard Kocourek

VIDEO. Přesně v den svých 13. narozenin přivítalo pražské Divadlo Kalich 100 000. diváka muzikálového hitu z dílny Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Robin Hood. Jubilejní divačkou se stala paní Nikola, která je domovem na Brněnsku.

 „Jít dnes večer do divadla jsme se s manželem rozhodli ve dvě odpoledne. Měli jsme štěstí, že jsme sehnali jedny z posledních lístků,“ prozradila překvapená Nikola. Kromě řady dárků ji čekalo také setkání s herci v zákulisí. V hlavních rolích slavnostní reprízy vystoupili Jan Kříž, Lucia Šoralová, Leona Machálková, Kamil Střihavka, Jiří Zonyga, Petr Pečený.

Autoři muzikálu Ondřej Soukup, Gabriela Osvaldová a producent Michal Kocourek zároveň obdrželi Zlatou desku za prodej nosičů s hudbou z Robina Hooda. „Získat Zlatou desku v době, kdy lidi kradou muziku v podobě digitálních jedniček a nul, je skoro zázrak,“ poukázal při přebírání trofeje Ondřej Soukup na nešvar internetové éry.

„Robin Hood nám dělá radost už od své premiéry v září 2010 – výbornými recenzemi, které na něj vyšly, i neutuchajícím zájmem diváků. Navíc se mu daří také na mezinárodním poli. Licenci na jeho uvádění jsme prodali do všech německy mluvících zemí, k závěrečné dohodě spějí rovněž jednání s producenty z Jižní Koreji a Dánska,“ hodnotí ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek, který tuto scénu před 13 lety založil.

V letošní zprávě Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu bylo Divadlo Kalich vyhlášeno nejnavštěvovanější soukromou scénou v České republice.

Zdroje:
Divadlo Kalich

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,680 23,860
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma