Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Medvěd jde do nebe! Buďte v neděli u toho na jedinečném koncertě

Medvěd jde do nebe! Buďte v neděli u toho na jedinečném koncertě
zdroj: tisková zpráva

V pražském klubu rock café se už tuto neděli večer chystá poprvé v České republice vystoupit zajímavá formace z newyorského Brooklynu s názvem Bear in Heaven. Elektroničtí experimentátoři přijíždějí do Prahy v rámci svého turné k aktuálnímu albu I Love You, It’s Cool. S ohledem na jejich dosavadní pověst slibuje i jejich v pořadí třináctý koncert na tomto turné zásadní hudební zážitek.

Je to óda pro všechna stydlivá děvčata. Je potřeba, aby se přestaly krotit. Změnit svět můžou jen tehdy, pokud se naprosto uvolní,“ prohlásil zpěvák a frontman kapely Bear in Heaven Jon Philpot na adresu singlu Sinful Nature z jejich nejnovějšího alba. A přestože na téhle desce kapela trochu zariskovala, když se zvukově výrazně odchýlila od své předchozí tvorby, fanoušci je podle všech ohlasů podrželi.

Bear in Heaven do roku 2009 moc lidí neznalo. Své debutové album sice vydali již v roce 2007 (jmenovalo se Red Bloom of the Boom), ale přílišný zájem nevzbudilo. Do nezávislé rockové scény zahřměl medvědí hlas po dvouleté odmlce s nahrávkou Beast Rest Forth Mouth. Pitchfork nebo Drowned in Sound přinesly nadšené recenze („Jejich vynalézavost a přitažlivost smíšená s chytrým popem dala vzniknout nahrávce, která je schopna obstát v souboji s kteroukoli jinou deskou letoška…“). Následující rok 2010 strávila kapela skoro celý na cestách s formacemi jako Cymbals Eat Guitars nebo Metric. Letní měsíce věnovali hudebním festivalům jako OFF v polských Katovicích nebo Pukkelpop v Belgii.

Koncertní událost roku

Aktuální album vyšlo začátkem dubna a BIH jej pojmenovali podle vzkazu, který po sobě zanechal klávesák na poslední zkoušce před svým odchodem z kapely (vlastně i díky tomuto odchodu vystoupí kapela také v Praze v „odlehčené“ trojčlenné sestavě). Se zvukovým feelingem pomohl kapele kamarád Phil Waldorf ze spřízněného kanadského labelu Dead Oceans. Nahrávka Beast Rest Forth Mouth zaujala špinavým zvukem tradičních nástrojů rozbředlých rozvernou elektronikou. na novince I Love You Man, it's Cool je zvuk podstatně čistší, lineárnější a blíž popovým základům, do klidné muziky má však kapela stále daleko.

Na cestě do nebe doprovodí Bear in Heaven ještě kanadská kapela Terror Bird a domácí KPFRM/MONSTRAL EGO

Vyražte také v neděli večer do Rock Café ztratit hlavu a naplno osvobodit svou hříšnou náturu. Bear in Heaven Vám budou s radostí asistovat.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma