Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Májové koncertní tipy - Fang Island a The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble

Májové koncertní tipy - Fang Island a The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble
Fang Island a The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble | zdroj: ThinkStock

Začátek května bude velmi bohatý na zajímavé koncerty. Redakce Tiscali.cz vybrala dvě akce, které byste určitě neměli vynechat. Do Prahy přijíždí například alternativní rockeři Fang Island z USA či experimentální jazzová kapela The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble z Nizozemska.

Fang Island jsou hravá a rozverná formace ze Spojených států, která si udělala jméno díky povedeným deskám Fang Island (2010) a Major (2012). Kapela tvrdí, že měli představu fiktivního prostoru ostrova tesáků (anglicky Fang Island), kde všude zní jejich hudba. Svou hudbu rádi popisují jako “everyone high-fiving everyone” (Každý si plácne s každým). Žánrově lze Fang Island zařadit do kategorií jako indie pop či math pop.

Pořadatel akce Jakub Jíra řekl: “Lístky se dají sehnat za 200 Kč, pokud si je rezervujete na landminealert@gmail.com nebo na místě za 250 kč.”

Koncert se bude konat 1.5. od 19:30 v půdních prostorách Kokpit Café, který se nachází v blízkosti zastávky metra A Malostranská. Nasledující den 2.5. musí být všichni milovníci jazzu v pražském Meet Factory na koncertu The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble.

Holandská formace čerpající z dark jazzu, ambientu, rytmického noiseu i experimentální elektroniky je opravdová hudební lahůdka. V Praze vystoupí kapela v čtyřčlenné sestavě, včetně dechů, výpravné projekce a křehkého vokálu Charlotty Cegarry Projekt Gideona Kierse a Jasona Köhnena připomene eponymní debut i novější alba Here Be Dragons a From the Stairwell a živé, vizualizované vystoupení slibuje všechny jejich polohy: ambientní, jazzovou, noiseovou, elektronickou i doomovou.

Vstupenky na koncert za cenu 400 Kč jsou k dostání v běžných předprodejních sítích (Ticketportal, Ticketstream) a skrze službu SMS Ticket. Na místě bude vstupné 490 Kč. Vstup na výstavu je dobrovolný.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma