Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Lidé si vyholili na hlavě číra a zapsali se tak do Guinessovy knihy rekordů

Lidé si vyholili na hlavě číra a zapsali se tak do Guinessovy knihy rekordů
Focení do Guinessovy knihy rekordů | zdroj: http://www.guinnessworldrecords.com

Guinessova kniha rekordů vznikla v roce 1954 z popudu tehdejšího ředitele pivovaru Guiness Hugha Beavera, který se na mysliveckém setkání v roce 1951 dohadoval, který lovný pták je v Evropě nejrychlejší. Přemýšlel pak nad ostatními nevyřešenými spory či sázkami, a dostal nápad - je třeba mít knihu, která bude schopná všechny obdobné rozpory vyřešit. Vznikla tak Guinessova kniha rekordů.

Právě minulý pátek obohatila "Guinessovku" o nový rekord parta 257 lidí v Dublinu, která si neváhala vyholit hlavy ve stylu punku. Vytvořili tak nový světový rekord největšího setkání lidí s účesy "Mohican".

Tuto akci mělo pod záštitou irské rádio Today FM, které své posluchače (a teď už i nové rekordmany), k tomuto uskutečnění nápadu vyzvalo. Všech 257 dobrovolníků si holilo vlasy v přímém přenosu v pořadu Ray D'Arcy Show. Účastníci se pohybovali ve věku od 2 do 62 let a v irské metropoli se snažili pokořit rekord z roku 2011, kdy se lidí s tzv. čírem sešlo 109.

U rekordní akce byl všem účastníkům nápomocen třicetičlenný tým holičů a stylistů. Podívejte se na video, jaká atmosféra panovala přímo na místě.

Zdroje:
Wikipedia, http://www.guinnessworldrecords.com

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma