Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Láska na první pohled: Fáma, či skutečnost?

Láska na první pohled: Fáma, či skutečnost?
Zamilovaný pár | zdroj: ThinkStock

Opravdu existuje něco jako láska na první pohled? Nebo je to jen pověra?

Slyšel o ní každý. Většina z nás ji zažila, ale přesto zůstává záhadou. Je opravdu láska na první pohled možná, nebo se jedná pouze o krátkodobé vzplanutí citů a vášní, které nedokáže vydržet déle než pár dní,a z kterého se rozhodně nikdy nevyklube opravdový vztah? Odpovědi se nejlépe hledají v praxi. Teorie v tento okamžik přechází do ústraní, i přestože je nám jasné, že vědci a odborníci na vztahy již řekli mnohé. To, jestli láska na první pohled je reálná a existuje, poví jedině naše vlastní zkušenosti! Tady jsou názory našich čtenářek. Ztotožníte se s nimi?

Je to jen chemie

„Osobní zkušenost s láskou na první pohled nemám. Vlastně bych to ani nenazvala láskou, ale chemií. Když  však věci do sebe zapadají tak, jak mají, proč ne? Pokud to funguje, není co řešit. Vztah se může rozpadnout z lásky na první pohled stejně jako z lásky na desátý pohled. Pokud je člověk nezadaný, měl by do toho skočit a neohlížet se." (Kristýna, 21 let)

Je to jenom chemie, anebo už láska?
Je to jenom chemie, anebo už láska?

Věděla jsem, že s ním chci být

„Vím, že když jsem ho poprvé viděla, tak mi bylo hned jasné, že s takovým bych chtěla strávit celý život. Ale to si myslí skoro každá, když je vám šestnáct. Nemohla jsem na něj přestat myslet, ale jak na tom byl on, to jsem nevěděla. Po čase, kdy by člověk normálně očekával zlaté pravidlo „sejde z očí, sejde z mysli“, jsme se shodou náhod začali často stýkat. A nějak to samo přerostlo ze zamilovanosti, ke které se sám také přiznal, že ji cítil od první chvíle, do lásky, která nám trvá už třetím rokem. Takže ano, láska na první pohled u mne zafungovala, ale především přetrvala."(Barbora, 19 let)

Spojení partnerů je někdy rozhodující!
Spojení partnerů je někdy rozhodující!

Musí se věřit!

„Asi jsem snílek, ale stále na ni věřím. Když si dva lidé jednoduše padnou do noty hned na první pohled, je jasné, že v sobě našli něco společného, něco, co je spojuje. A pokud jim to vydrží, tak jedině dobře. Já se s přítelem potkala za hodně zvláštních okolností a nedokážu přesně říci, zda to byla láska na první pohled, nebo ne. Ale každopádně jsme spolu a užíváme si to!" (Jana, 23 let)

Velké vzplanutí, které pohaslo

„Když jsem se seznámila s mým přítelem, bylo to opravdu intenzivní. Prožili jsme spolu pár opravdu divokých týdnů, ale bohužel po čase jsme se začali nudit. Asi jsme se navzájem nabažili a náš vztah bohužel nebyl určen k dlouhému trvání. Ale nelituju ani jedné minuty a ráda na to vzpomínám." (Míša, 21 let)

Srdce vzplanulo, ale rychle i shořelo.
Srdce vzplanulo, ale rychle i shořelo.

Chce to čas se poznat

„Popravdě si myslím, že je potřeba se více poznat. Chvilkové pobláznění nevypovídá nic o skutečné lásce. Pár vzplanutí je fajn, ale u mě každé také tak rychle pominulo. Se současným přítelem jsme se poznávali opravdu dlouho a náš vztah prošel různými fázemi. Od nenávisti až po lásku. Ale závisí na každém člověku zvlášť." (Petra, 24 let)

AUTOR: Kristýna Moučková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma