Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Lady Gaga je ve vatě: Za rok si vydělala 1,8 miliardy korun!

Lady Gaga je ve vatě: Za rok si vydělala 1,8 miliardy korun!
zdroj: Profimedia

Americká popová zpěvačka LadyGaga je nejlépe vydělávající ženskou interpretkou za letošní rok. Server Forbes.com to uvedl ve studii, podle které Gaga na prodeji desek a z obchodního hlediska velmi úspěšném turné vydělala 90 milionů dolarů (skoro 1,8 miliardy korun).

Na druhém místě skončila americká countryová hvězda Taylor Swiftová, která z prodeje desek, parfémů a dalších aktivit utržila odhadem 45 milionů. Trojici nejvýdělečnějších muzikantek doplňuje popová zpěvačka Katy Perryová se ziskem 44 milionů dolarů.

Forbes.com seznam sestavil na základě údajů o nezdaněných tržbách z prodeje desek, příjmech z koncertů a podle rozhovorů s právníky, manažery či znalci z branže. Údaje, se kterými pracoval, pochází z období od května 2010 do května 2011, uvedl ve středu na serveru.

Příjmy zpěvačky Beyoncé Knowlesové se propadly na odhadovaných 35 milionů dolarů. Důvodem je relativně málo koncertování, díky nové desce, řadě oděvů a toaletních vodách ale Američanka obsadila čtvrtou příčku. Následuje ji barbadoská zpěvačka Rihanna s příjmy z prodeje desek, singlů a spolupráce s kosmetickými značkami odhadovanými na 29 milionů dolarů.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma