Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Kritický boj za Sex ve městě aneb pokračování seriálu?

Kritický boj za Sex ve městě aneb pokračování seriálu?
zdroj: tisková zpráva

Jak to vypadá s pokračováním Seriálu sex ve městě, který má být natočen podle knih Deníky Carrie B. 1 a 2? A jaké jsou knihy?

Minulý týden jsem vás seznámila s mým názorem na knihu Sex ve městě, podle níž byl natočen stejnojmenný seriál. Jak jsme se na začátku roku mohli dozvědět z mnohých článků, Sex ve městě se vrací. Ovšem ne v podobě v jaké ho známe. Seriál nesoucí název The Carrie Diaries se vrací do 80.let, tedy do doby, kdy byla Carrie ještě náctiletá. Zajímalo mě, zda bude mít seriál stejný ohlas jako jeho předchůdce, a proto jsem se rozhodla přečíst si knihy, na jejichž motivy se seriál točí, abych věděla, co očekávat.

Musím podotknout, že knihy jsou napsané v úplně jiném stylu než původní kniha Candace Bushnellové. Deníky nejsou knihami plnými sexu, drog a povrchních lidí, což se mi líbí, ovšem také nejsou určeny pro každého. Abych vysvětlila poslední větu. Deníky Carrie B. 1 a 2 jsou typickou románovou literaturou. Nemůžu nic vytknout k tomu, jak jsou knihy napsány. Mají vše, co by romány měly mít. Ovšem tento žánr není zrovna úplně můj šálek kávy, a proto mě knihy až tolik nezaujaly. Ráda jsem si je přečetla a vytvořila si v hlavě svůj vlastní příběh Carrie B., ale nebyla jsem do četby knihy tolik ,,zažraná" jako obvykle bývám.

Chybí, chybí a chybí!

Každopádně dívky a ženy milující romány a knihy plné lásky a nesnází mladých hrdinek budou nadšené. Deníky jako by opravdu psala náctiletá dívka, a proto si myslím, že nejvíce osloví právě mladší dívky, jelikož si podobným obdobím jako mladá Carrie procházejí. Ačkoli i my starší si v Denících přijdeme na své a můžeme prostřednictvím nich zavzpomínat na své první lásky a první sexuální zážitky.

A co si myslím o novém seriálu, který by na motivy knih měl vzniknout? Upřímně, pokud bude scénář v podobném duchu jako scénář Sexu ve městě, máme se na co těšit, ovšem pokud bude scénář kopírovat děj knihy a nepřidá tomu to kouzlo, které sálalo z původního seriálu, pak půjde jen o typický teenagerovský seriál o mladé dívce a jejím milostném životě. Nechme se tedy překvapit, zda přijde něco nového, co opět přitáhne miliony žen a dívek k obrazovkám, či jen tuctový seriál pro mladé jakých je v televizi stovka. Já doufám v tu lepší variantu, jelikož seriál typu Sex ve městě prostě chybí, chybí a chybí!

Takže pokud trpíte silnými abstinenčními příznaky způsobené touhou po seriálu Sex ve městě, kupte si Deníky Carrie B. a zkuste si v hlavě vytvořit svůj vlastní seriál inspirovaný knihami! To alespoň nachvíli zasytí ducha hladového po nových příbězích Carrie B.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma