Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Kde všude se dá ve škole seznámit?

Kde všude se dá ve škole seznámit?
Studentská knihovna. | zdroj: ThinkStock

Seznámit se dá na hodně místech. Záleží na tom, jaký jste studijní typ, nebo zda chodíte spíše do hospody. V hospodě při pivečku se rozhodně líp sbližuje. Nacházíte pak společnou řeč, aniž byste vlastně věděli, o čem ta řeč pojednává. 

Je také rozdíl v tom, zda do školy dojíždíte nebo zda jste v místě studia ubytováni. Pokud bydlíte doma, žádné super seznámení vás nečeká. Věřte mi, mluvím z vlastní zkušenosti. Ale pokud bydlíte na koleji nebo na bytě, to už je jiná jízda!

Kolejní hospody

Nevím, jak v jakém městě, ale tam, kde studuju já, jsou kolejní hospody, kde se vyskytují převážně studenti, ale hlavně jsou tam studentské ceny. A proto se vyplatí tam zajít, i když zrovna nejste při penězích. Navíc to máte blízko koleje, takže se nemůžete vymlouvat, že by to bylo daleko. Je to jedním z nejlepších míst na seznámení, protože se tu schází studentíčci různých ročníků i oborů, a tak při pivu (či něčem jiném) můžete poklábosit. Zejména se to týká situací, pokud se chcete seznámit s lidmi, kteří nejsou od vás ze třídy.

Zkoušky

Co se týče mého seznamování zejména se spolužáky, vždycky na mě fungovaly zkoušky. Nic nespojí člověka s člověkem víc, než společný strach ze zkoušky. Diskutujete, řešíte a nakonec se dohrabete k tomu, že vás napříště tento spolužák pozdraví. Já jsem se vždycky nejvíce seznamovala na zkouškách, možná proto, že tam jsme si všichni rovni.

Studovny, knihovny...

I tohle jsou místa, kde se seznámit dá, ale už je to podle mého názoru o něco těžší, protože si tady každý hrabe na svém písečku. Hledá si knihy, učí se, píše seminárky. Ale i když máte sami moc práce do školy (proto ve studovně či knihovně jste), můžete narafičit seznámení velice jednoduše. Stačí se zeptat, kde najdete tuto knihu, nebo jak se přihlašuje do knihovny. I z takových situací se dá dobře vytěžit. Ovšem nesmíte být až moc dotěrní.

Párty na zahájení školního roku

Ty jsou úplně ideální! Je pozvaná přinejmenším celá škola, a pokud máte alespoň jednu kamarádku, se kterou můžete jít, určitě neváhejte. Většinou jsou zde seznamovací drinky, různé soutěže a podobné věci. Navíc jsou zde lidi v podobné věkové kategorii, a to se vždycky hodí. Stačí se pěkně namalovat, učesat, a sexy obléci a minimálně přátelé mužského pokolení jsou zajištěni.

Školní akce, které pořádá univerzita

Tyto akce jsou přímo určeni na seznámení studentů z jedné školy, většinou to bývá zaměřené na jednu fakultu (jako třeba filozofickou). Pozvánky jsou rozesílány skrze školní mail nebo také prostřednictvím fakulty na Facebooku. Tady máte zaručeno, že se tam nedostane nikdo jiný, jen studentíci. Hlavně je důležité, že se tam objeví i učitelé, které v daném roce potkáte, a můžete si tak zajistit bližší strategické přátelství. Nikdy nevíte, s čím budete během roku potřebovat pomoct. A popíjet drink s mladými profesory (doktory, magistry) se vždycky vyplatí. Možná i proto, že jsou tak mladí, budou se k vám chovat jako k přátelům a vy se pak nebudete bát zkoušek. Už se moc těším na letošní školní párty.

Párty jsou nejlepší příležitostí jak se seznámit
Párty jsou nejlepší příležitostí jak se seznámit

Menzy

Nikdo nejí rád sám, tedy až na pár výjimek. Člověk si přisedne k cizímu stolu plnému spolužáků a může se začít bavit. Například o tom, jak dneska to jídlo za nic nestojí, nebo si postěžovat na tu předchozí přednášku s tím děsným učitelem.

Jak vidíte, míst na seznámení je spoustu, stačí si jen vybrat místo. Dalšími variantami jsou například kolejní chodba párty, městské hospody pro studenty nebo třeba u automatu na kafe. Záleží také na vaší komunikativnosti. Pokud jste stydliví, je dobré zajít spíše do té hospody a dát si pár drinků, před tím, než vypustíte něco inteligentního z pusy. A pokud máte pusu prořízlou, stačí zajít do knihovny a je to. Ale jedno pravidlo platí pořád: Alkohol sbližuje! A obzvláště na vejšce! Tak zahoďte stud a nastartujte vysokoškolský život.

AUTOR: Vendula Pospíšilová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma