Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Jak si udržet kamarády?

Jak si udržet kamarády?
Přátelství | zdroj: ThinkStock

Připadá vám občas, že lidé před vámi berou nohy na ramena nebo se s vámi nebaví? Poradíme vám, co s tím!

Každý si občas připadá na světě sám. Kamarádi na vás podle svých slov nemají čas, ale vám připadá, že se jen vymlouvají. Máte neblahý pocit, že se vám dokonce snad vyhýbají. Ale proč? Sáhněte si do hlubin svědomí a hledejte. Poradíme vám, jak se chovat, aby váš život již nebyl osamělý.

Veselá kopa

Život občas není sranda, ale mračit se umí každý. Umění je se na lidi smát, nebrat všechno vážně a být stále veselý. S takovými lidmi se cítíme lépe než s pesimistou a věčným skeptikem.

Úsměv utužuje přátelství.
Úsměv utužuje přátelství.

Žádné drbání

Původ slova „drbání“ pochází od opic. Opice se shluknou do skupinky a vzájemně si vybírají blechy neboli se drbou. I v lidském světě drbání skupinu, avšak v jiném smyslu, stmeluje. Když ale budete své kamarády pomlouvat na každém kroku, kdo by se s vámi dál vybavoval?

S pomluvami a nejrůznějšími drby zacházejte raději opatrně.
S pomluvami a nejrůznějšími drby zacházejte raději opatrně.

Empatie

Jedním uchem dovnitř a druhým uchem ven vám moc přátel neudrží. Naopak, poslouchejte a detailně vnímejte, co vaši blízcí povídají. Zkuste si v hlavě představit, jak byste se v jejich situaci zachovali vy, a zkuste jim nenásilně svůj názor sdělit, případně rovnou poradit. Když dotyčného odbydete větou: „To bude dobrý!“, tak už za vámi zřejmě nikdy nepřijde.

Bláznivé věci

Rychle odežeňte nudu, všednost a stereotyp. Kamarády máte od toho, abyste si společně užívali života, a ne se spolu nudili. Choďte na různé akce, dělejte bláznivé věci, smějte se nebo plačte, ale hlavně buďte sví.

AUTOR: Daria Nebeská

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma