Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Jak se obléct na zkoušku? Poradíme vám

Jak se obléct na zkoušku? Poradíme vám
zdroj: tisková zpráva

Nemůžete se rozhodnout, v čem jít na ústní nebo písemné zkoušení? S tímhle nepomůžeme, každý student má v šatníku jiné věci a taky jinak vnímá to, kdy se cítí pohodlně a kdy ne. My vám pouze nastíníme možnosti, které by byly vhodné a je na vás, jak se rozhodnete. Taky se pokusíme najít nějaké situace, kterých byste se raději měli vyvarovat.

Co rozhoduje?

Záleží, jestli jste student nebo studentka, a zároveň kdo je zkoušející - učitel nebo učitelka. Určitě je důležité při rozhodování i to, jak s daným vyučujícím vycházíte, ale tohle musíte zhodnotit sami, protože nejlépe víte, co si můžete dovolit a co ne.

U některých si klidně můžete vzít takové oblečení, ve kterém se cítíte pohodlně a ve své kůži. O to méně jste pak nervózní, zkouška pak není tolik formální a vy se nemusíte tolik bát, že už jste něco pokazili jen tím, že jste tak a tak oblečení. Naopak - tím si na nic nehrajete a ukazujete vlastní styl. Ale není to tak u každého vyučujícího - přece jen i na maturitu jste přišli slušně oblečení, vymydlení a navonění - tak proč ne na zkoušku?

Takhle určitě ne!

Tikající bombou se u zkoušky může stát vyučující, pokud se oblečete tak, jak chodíte na párty. To, že si vezmete reflexní tričko, kalhoty a boty neznamená, že zaujmete natolik,abyste prošli zkouškou, aniž byste něco řekli. Takové věci si vezměte až tehdy, když přestanete studovat a budete uklízet sídliště - oranžové vesty čistí naše cesty, tam vám k něčemu opravdu budou.

Samozřejmě hraje roli i líčení (v tomhle ohledu se zdají být muži mimo, ale divili byste se, někteří mají totiž slabost pro černé linky pod očima- asi je jejich idol Ruda z Ostravy), když přijdete jako omalovánky, zkoušející se bude více soustředit na vás než na vaše odpovědi a nemusí ho zajímat, že jste odpovídali správně, prostě se mu nebudete líbit a můžete se chystat na opravný termín.Takže s barvičkami opatrně! Pokud chcete experimentovat, tak se vyhněte zkouškovému období. Extrémy nejsou dobrou volbou ani v každodenním světě, to jste si určitě všimli (tímhle vás ale nenabádáme, abyste se stali poslušnými ovečkami ve stádu a sundali si všechny ty piercingy, nechali si odstranit všechna ta tetování, ostříhali si dredy a jiné šílenosti, co máte na hlavě - jen určitě víte, jaká je dnešní doba, každý, kdo není stejný jako ostatní, je za něco odsuzován, předsudky jsou předsudky).

Celkově záleží na každém učiteli, co se mu líbí a co považuje za vhodné. Ale určitě nenoste výstřihy, které odhalují víc, než byste vůbec chtěli (ať už vaše vyvinuté dekolty nebo zarostlé hrudníky), na druhou stranu - hrát si na nevinnou puťku - to taky není zrovna nejlepší. Zlatým středem nic nezkazíte - košile nebo halenka a k tomu černé kalhoty.

U mužů je to trošku jinak. Ti svůj vzhled, co se týče oblečení, moc neřeší. Hlavně proto, že nemají padesát párů bot a skříň nacpanou k prasknutí. Obléknout si tričko s límečkem, slušné rifle a jdou. Ale jak bylo řečeno, záleží, jestli je zkoušející učitel nebo učitelka. Muže poodhalené dekolty přitahují, ale ženy v odhalených mladých slečnách vidí konkurenci, takže vás můžou rovnou od zkoušky vyhodit. A to platí i u mladých studentů. Upozorňovat na sebe růžovými tričky nebo košilemi, to není dobrý nápad. To zkoušejte se svými vrstevníky nebo partnery, ale ne s univerzitními učiteli…

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Takhle klidně ano!

Když si na sebe nemůžete vzít, v čem vám vyniknou vaše vnady a vypracovaná těla, tak co si vlastně máte obléct? Buďte ležérní, nenápadní, ani nedbalá elegance není špatná volba. Šílené barvy vynechejte, zvolte černou, bílou nebo jinou neutrální barvu, takovými barvami nic nezkazíte. Vyberte si radši delší sukni než tu mini, která vám odhaluje i vzor spodního prádla.

Radši slušné kraťasy a košili než minišaty. A co muži? Vezměte si aspoň sako, když nechcete jít v obleku. Pokud víte, že daný vyučující nemá rád, když jdou studenti na zkoušku oblečení v každodenních věcech a nemají nic slušnějšího, tak ho rozhodně neprovokujte a nechtějte na sebe upozorňovat, to není dobrá strategie do začátku a hlavně tehdy, když chcete úspěšně zvládnout zkouškové období!

Hezky se oblečte a přejeme vám za celou redakci hodně štěstí a chladnou hlavu u zkoušek. Ať se daří!

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma