Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Jak poznat, že je vaše kamarádka potvora?

Jak poznat, že je vaše kamarádka potvora?
Kamarádky | zdroj: ThinkStock

Kamarádství je krásné, ale musíte umět rozpoznat, zda je skutečné. Co už si kamarádka nesmí dovolit? Podívejte se na náš anti-toleranční seznam.

To, že se z vás jednou staly kamarádky, ještě neznamená, že vás bude šikanovat nebo využívat. Jste pro ni vždy věrně naslouchající vrbou, ji ale vaše problémy nezajímají? Takové chování byste jí trpět neměla. Nepleťte si opravdové kamarádství s tím falešným a raději se proberte, dokud je čas. Jak poznáte, že je vaše rádoby kamarádka potvora?

1. Flirtuje s vaším přítelem

Rozumí si s vaším přítelem až podezřele dobře? Někdy se nevinné kamarádské pošťuchování může vyvinout ve žhavý flirt, a to přímo před vašima očima. Něco takového se tolerovat nedá!1. Flirtuje s vaším přítelem

2. Jste její vrba

Když vám zavolá, jste jí okamžitě k dispozici, ať se děje co se děje. Když zavoláte vy, nemá zrovna čas a už si ho ani neudělá. Vaše problémy se u ní se zájmem rozhodně nesetkají.

3. Nepomůže, neporadí

Prosíte ji o pomoc, ale ona jen znuděně zívá? Prosíte ji o radu, ale ona žádnou nemá? Vaše starosti jsou jí zkrátka lhostejné. Tohle není kamarádka, to je parazit.

4. Nedává vám dárky

Každý rok na Vánoce přichází s novou originální výmluvou, proč vám zapomněla nebo nestihla dát dárek. Vždy ji chlácholíte, že to je v pořádku. Dívíte se, že letošní svátky proběhly stejně?

5. Zapomíná na důležitá data

Kašle na vaše narozeniny, na svátek nebo promoci. Proč by ne, když ví, že jí to zase prominete...

Kamarádství až za hrob je velmi vzácné.
Kamarádství až za hrob je velmi vzácné.

6. Ozve se, jen když něco potřebuje

Zvete ji na skleničku, procházku či do posilovny, ona ale pokaždé něco má? A ejhle, když hraje její oblíbená kapela nebo nutně musí jít nakupovat, to abyste za ní běžela tryskem.

7. Chodí neustále pozdě

Hodinu na ni čekáte v zimě venku na zástavce a ani se vám neuráčí napsat, že má zpoždění? Stát se to může každému, ale dospělý a pořádný člověk by si měl umět zorganizovat denní rozvh. Navíc by měla mít alespoň tu slušnost zavčas se vám ozvat a omluvit se.

8. Půjčuje si peníze

Nejste její dojná kráva a nemáte povinnost starat se jí o finance. Občasná půjčka dělá kamarády, ale ne pořád. Zároveň by se měla vždy včas splatit.

9. Pomlouvá vás

Pomalu se dostáváme k tomu nejhoršímu. Nejenže si na kamarádku hraje, ale ještě má tu drzostvyzradit vaše tajemství. Jako by nevěděla, že drby jsou cyklické a téměř vždy se k vám nějakou oklikou dostanou.

10. Nechá vás ve štychu

V nouzi poznáš přítele. Tak dlouho jste doufala, že víte, o koho se opřít, až jste v nejtěžší situaci zůstala sama? Okamžitě s touhle potvorou pryč!

AUTOR: Daria Nebeská

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma