Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Hubněte s balónkem!

Hubněte s balónkem!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Lidé se trápí nesmyslnými dietami, aby po jejich skončení zase přibrali, vyhazují peníze za různé přípravky či přístroje, po kterých zaručeně zhubnou - tedy podle výrobců. Je ale řešení, které zaručeně funguje - zavedení balonku do žaludku.

Účinnost této metody potvrzují v zahraničí publikované vědecké údaje, které dokazují, že pacienti jsou schopni zhubnout během půl roku, kdy je balonek v žaludku zaveden, shodit 20 až 30 kilogramů podkožního tuku. U nás se jí zabývá například klinika Asklepion.

Zázračný balónek

Balónek je do žaludku zaváděn ústy, přes jícen, bez chirurgického zákroku. Klient je před výkonem premedikovám léky na zklidnění. Nejprve se pomocí endoskopického přístroje ale vyšetří žaludek, jícen a dvanáctník klienta.

Pokud se nezjistí žádné abnormality, zavede lékař balónek. Ten  je vyrobený z měkkého, pružného silikonu a je zaváděn naprosto splasknutý, v co nejmenší formě. Klient přitom necítí vůbec žádnou bolest.

Jakmile je balónek umístěn do žaludku, lékař ho pomocí malé plnící trubičky naplní solným roztokem. Tu poté  jemně vyjme, balónek se pomocí samotěsnícího ventilu sám uzavře a volně plave v žaludku. Celý výkon trvá obvykle 20–30 minut.

Balónek se umisťuje do žaludku na dobu 6 měsíců. Delší doba použití se nedoporučuje; po 6 měsících totiž žaludeční kyseliny oslabí jeho silikonovou stěnu a mohl by prasknout, či se protrhnout.

Umístění balónku v žaludku

Pomocné opatření

Ze  žaludku se dostává stejnou cestou, jakou byl zaveden – jícnem a ústy. S pomocí gastroskopu zavede lékař do žaludku katetr, roztok z balónku vysaje a prázdný balónek vyjme.

Celý systém byl navržen, aby pomohl redukovat tělesnou hmotnost lidem s vysokým indexem s BMI (nad 30), u kterých selhaly jiné metody (například diety apod.). Je však důležité pochopit, že funguje pouze jako pomocné opatření při redukci hmotnosti.

Balónek okamžitě sníží objem žaludku, a tedy i množství stravy, kterou pacient dokáže sníst. Sám o sobě ale váhu neredukuje, je potřeba ho kombinovat s upraveným výživovým a pohybovým programem.

Úbytek váhy závisí na tom, jak pacient tyto předepsané programy skutečně dodržuje, ale může být opravdu výrazný.  Podstatné také  je, že pacient získá nové stravovací, režimové i pohybové návyky, změní životní styl.

Tím se mu také navrátí zdravé sebevědomí a chuť do života. Asklepion nabízí toto řešení ve svých klinikách v Praze, Karlových Varech a Mariánských lázních.

 


 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma