Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Hlas Česko Slovenska vyhrála Slovenka Ivanna Bagová

Hlas Česko Slovenska vyhrála Slovenka Ivanna Bagová
zdroj: Mediafax

VIDEO. Vítězkou pěvecké televizní show Hlas Česko Slovenska se dnes večer stala osmnáctiletá studentka konzervatoře Ivanna Bagová, která pochází z Ukrajiny. Formou textových zpráv o jejím prvenství rozhodli diváci Grandfinále vysílaném v přímém přenosu televizí Nova a Markíza ze stadionu Přátelství v Praze. Bagová získala odměnu 100.000 eur (asi 2,5 milionu Kč) a kontrakt na natočení hudebního alba u společnosti Universal.

"Jsem velmi šťastná a děkuji všem, co mi posílali hlasy. Nevím, jestli se mám smát nebo brečet," poděkovala Bagová s dojetím v hlase. Cílem soutěže, která je licencí nizozemské televizní show "The Voice", bylo najít ten nejlepší hlas na území Česka a Slovenska.

Důležitou úlohu v pořadu, který přes tři a půl měsíce moderovali Leoš Mareš a zpěvačka Tina, měli čtyři koučové Dara Rolins, Rytmus, Michal David a Josef Vojtek. Každý z nich sestavil svůj tým soutěžících, o jejichž dalším postupu ve finálových kolech rozhodovali televizní diváci a koučové.

O přízeň diváků se ve více než tříhodinovém Grandfinále utkala čtveřice zpěváků Miloš Novotný, Ivanna Bagová, Markéta Poulíčková a Anna Veselovská, tedy ti nejlepší z jednotlivých týmů. Každý z nich zazpíval během večera čtyři písně: sólově svoji nejlepší píseň, kterou předvedl v soutěži, a nový singl a dále duet se svým koučem a duet s jedním ze zpěváků vyřazených před branami Grandfinále.

Z úst Markéty Poulíčkové a Josefa Vojtka tak například zazněla rocková píseň Jedeme dál, kterou v originále zpívá Petra Janů s Petrem Jandou. Miloš Novotný si s Darou Rolins zase vybrali anglicky zpívanou píseň Higher Ground od Stevieho Wondera.

Obrázek zdroj: Mediafax

Bagová, která reprezentovala tým Michala Davida, zazpívala mimo jiné píseň I Will Always Love You od americké zpěvačky Whitney Houstonové. Za předvedený výkon sklidila bouřlivý aplaus publika, které jí na pódium hodilo velkého plyšového medvěda. "Máš ukrutnou sílu v hlase," pochválil její zpěv Vojtek. "Nikdy jsem u nás neslyšel nikoho takhle dobře zazpívat tuto písničku," doplnil ho David. Speciálním hostem večera byla skupina Kabát s písní Banditi di Praga.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma