Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Filmová líheň mladých talentů se představuje na Fresh Film Festu

Filmová líheň mladých talentů se představuje na Fresh Film Festu
Plakát k festivalu Fresh Film Fest | zdroj: Fresh Film Fest

Již podesáté se v rámci Fresh Film Festu divákům představují nové filmové naděje. Mladí filmoví tvůrci, studenti filmových škol a debutanti, v pěti dnech od 28. srpna do 1. září mezi sebou soutěží se svými snímky. Celkem se na přehlídce objeví 150 filmů. Padesátka z nich si zasoutěží v oficiálních festivalových sekcích.  

Filmový festival disponuje osmi promítacími místy v Praze, diváci si tak mohou vybírat z pestré filmové nabídky a přebíhat mezi sály téměř celý den. První filmy se spouští většinou od 13 či 14 hodiny odpolední a poslední projekce probíhají až kolem půlnoci. 

Kromě filmového klání je festival doplněn doprovodným programem sestávajícím z retrospektiv, zvláštních uvedení, distribučních premiér a řadou zajímavých projekcí etablovaných autorů. 

"Navzdory své krátké samostatné existenci je festival přímým pokračovatelem ve více než třicetileté tradici karlovarského Mezinárodního festivalu studentských filmů CILECT RIFE. Udržuje tak úzké kontakty s čelními světovými filmovými školami (FAMU, FEMIS, NFTS, Columbia, NYU), zároveň však usiluje o co největší podporu filmů ze zemí s nízkou audiovizuální kapacitou (Afrika, Latinská Amerika, region střední a východní Evropy)," přibližují veřejnosti záměry pořadatelé festivalu.

Zítra přehlídka vyvrcholí a se svými návštěvníky se rozloučí na "Fresh večírku" konaném od 22 hodin na pražské (A)VOID Floating Gallery na břehu Vltavy.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma