Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Famózní! Do Prahy přijede Lana del Rey, princezna světového popu

Famózní! Do Prahy přijede Lana del Rey, princezna světového popu
Lana del Rey. | zdroj: wordpress.com

Festival progresivní hudby Electronic Beats dnes oznámil hlavní hvězdu své jarní edice, nejzářivější hvězdu loňského roku na popové scéně, Lanu del Rey. Festival Electronic Beats se uskuteční 13. dubna v pražském divadle Archa.

Lana del Rey, sama skladatelka a autorka svých písní, je jednou z trojice nejvýraznějších nových dívčích hlasů na scéně ženského popu, vyznačující se kladným ohlasem jak na straně kritiků tak posluchačů. Zbylými dvěma jsou Adele a Florence (z kapely Florence and the machine), všechny tři oplývají neuvěřitelným hlasem, který není pouhým studiovým produktem, jak bývá poslední léta zvykem. 

Lana del Rey prorazila naprosto odnikud a nečekaně svým mega hitem Video Games na sklonku léta 2011, jehož melancholická a k padesátým létům Ameriky vzhlížející nálada si všechny podmanila i skrze videoklip, který Lana Del Rey sama nastříhala.

V lednu loňského roku pak vydala album Born To Die, které sklidilo velmi pozitivní ohlasy a proto bylo loni na podzim vydáno v rozšířené Paradise Edition. Jak původní singl Born To Die, tak ostatní následující singly Summertime Sadness, National Anthem a Ride jsou provázeny nádherně esteticky stylizovanými videoklipy, které mají svůj vlastní příběh a jejichž poetiku fanoušci zbožňují. 

Lana del Rey se totiž stylizuje do role zhýčkané, krásné dívky toužící po úletech s rebely, jízdách na motorce a zážitcích za hranicí přípustna, koná tak však s neodolatelnou cudností stylu 50. let. Však posuďte sami.

Nejvýrazněji pak ve videoklipu k písni Ride.

Lístky jsou v předprodeji k dostání za 350 Kč, na místě pak 490 Kč.

 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma