Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Dětská autosedačka Space - bezpečně na cestách!

Dětská autosedačka Space - bezpečně na cestách!
Dětská autosedačka Space | zdroj: babypoint.eu

Správné usazení a připoutání dětí v automobilech je samozřejmostí. Upozorňuje na to legislativa, zainteresované neziskové či vládní organizace i výrobci dětských autosedaček. Přičemž na správné připoutání je třeba myslet vždy, bez ohledu na to, jak daleko jedete, či zdali pouze popojíždíte. 

Zajímavé informace a statistiky z této oblasti najdete například na stránkách BESIP, hlavního koordinačního subjektu bezpečnosti silničního provozu v ČR. Dětské autosedačky je ze zákona povinné používat do 150 cm výšky anebo 36 kg váhy dítěte. Přinášíme vám tip na novou autosedačku od českého výrobce dětského zboží firmy Babypoint s.r.o. Univerzální autosedačka Space váhové kategorie 9 – 36 kg vyniká vylepšenou boční ochranou i speciálním potahovým materiálem, který absorbuje energii vznikající při nárazu.

Autosedačka Space atraktivního designu a výrazných barev patří do skupin I až III a je proto ideální od okamžiku, kdy dítě samo sedí. Mezi její přednosti patří výšková nastavitelnost a polohovatelnost. Disponuje devíti výškovými pozicemi podhlavníku a pěti polohami sklonu sedačky. Základním bezpečnostním prvkem jsou pětibodové polstrované pásy s centrálním nastavením. Velmi důležité vybavení se skrývá pod označením SideArmor a CuddleMe. Vylepšená ochrana dítěte při bočním nárazu SideArmor zajistí maximální ochranu dítěte. Boční „štíty“ v případě nárazu přenesou energii do zadní části korpusu, čímž nebezpečí úrazu redukují na minimum.

Druhý název - CuddleMe - nese vrstva speciálního materiálu, integrovaného v čalounění sedačky, která lépe absorbuje energii vznikající při nárazu a zvyšuje komfort pro dítě. Ergonomicky tvarovaná a bytelná sedačka tak bude pro dítě nejen pohodlná, ale především také vysoce bezpečná. Instalace probíhá po směru jízdy prostřednictvím automobilových tříbodových pásů. Správné připevnění zajistí klipy pro bezpečné vedení automobilového pásu i další prvky unikátního bezpečnostního systému zajištění pásu. Z pohledu legislativy je samozřejmostí certifikace dle platné normy ECE R44/04.

Firma Babypoint s.r.o. tuto letošní novinku nabízí ve čtyřech barevných provedeních (béžovém, červeném, černém a modrém). Doporučovaná prodejní cena autosedačky Space je 3.140,- Kč.

Pro více informací navštivte www.babypoint.eu. Aktuální informace jsou k dispozici také na Facebooku Babypoint s.r.o.

Zdroje:
babypoint.eu

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma