Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Co dokáže Photoshop aneb realita versus iluze

Co dokáže Photoshop aneb realita versus iluze
zdroj: Profimedia

VIDEO. Také vás při pohledu na fotku, kde je nádherná žena či muž napadá, jak asi vypadá ve skutečnosti? Jak jim asi sluší přirozenost?

Je zřejmé, že dnešní svět by se bez jistého přikrášlování prostě neobešel! Krása přece prodává, i když je nepřirozená, ale tady jde zejména o dokonalost. Co je dokonalé, je i krásné a naopak. Ale copak to jde nemít chyby nebo jistá znaménka krásy? Třeba právě ta vráska mezi obočím, která se vám udělá, když zarytě přemýšlíte, nebo ta piha na pravé tváři se ostatním tak líbí. Odlišuje nás to, ale na retušované fotce by tohle nejspíš rušilo. Co je cílem? Hladký obličej, který působí jako po vyžehlení. Celé vaše tělo musí být vyžehlené, jakékoliv nerovnosti musí pryč!

Ale jedná se tedy o umění? Rozhodně ano! Jde přece o určitou dovednost, kterou neovládá každý. Už při pouhém otevření Photoshopu se cítím jako ve španělské vesnici. Vidím nespočet funkcí a sama sebe se ptám, k čemu to asi tak všechno je, co všechno se dá asi s fotkami dělat. I já patřím k těm, co si mohli zkusit profesionální focení. Po téhle zkušenosti vím, že jen stát před objektivem a pózovat je neskutečná dřina, ke které je potřeba nejen trocha toho talentu, ale i špetka trpělivosti. Strávila jsem několik hodin v ateliéru s fotografem a fotograf pak strávil několik hodin upravováním jediné fotky, na které vypadám jako ta krásná žena z časopisu. I když se sama sobě na těchto fotkách líbím, zkoumala jsem je dost na to, abych si vytvořila názor, žepřirozenost mi sluší víc. Stejně jako vám všem!

Photoshop ale není jen retušování. Přes základní funkce jako změna velikosti či odstranění červených očí vám tento program může posloužit i v mnoha dalších věcech, které vylepší a zkrášlí vaši fotografii. Můžete si hrát s barvami, stíny i zrnitostí fotografie. Tak neváhejte a pojďte s tímto programem nejen retušovat a vylepšovat, ale také si hrát! Vytvořte si vlastní umění!

Více naleznete na StudentPoint.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma