Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Catherine Zeta-Jones opustila psychiatrii. Co na to manžel Michael Douglas?

Catherine Zeta-Jones opustila psychiatrii. Co na to manžel Michael Douglas?
Catherine Zeta-Jones s Michaelem Douglasem | zdroj: Getty Images

Britská herečka Catherine Zeta-Jones ukončila další léčbu bipolární afektivní poruchy, známé také jako maniodepresivní psychóza, píše magazín People.

"Zítra se vrací domů. Dělá opravdu velké pokroky. Jsem na ni hrdý!", uvedl v pondělí pro magazín People hereččin manžel Michael Douglas, který je momentálně na festivalu v Cannes. Tam propaguje svůj nejnovější film Behind The Candelabra v režii Stevena Soderbergha.

Třiačtyřicetiletá rodačka z Walesu už v dubnu 2011 oznámila, že trpí bipolární poruchou. Psychické problémy přišly po tom, co Douglasovi diagnostikovali rakovinu hrdla. Zeta-Jones se následně rozhodla absolvovat krátký pobyt v psychiatrickém zařízení, kde strávila pět dní. Letos v dubnu znovu nastoupila na léčení, přičemž tak podle slov její mluvčí Cece Yorke udělala z vlastní iniciativy.

Bipolární afektivní porucha se projevuje náhlými změnami nálad, vitality a místy omezuje schopnost celkového fungování osobnosti. Onemocnění může vyvolat nadměrný stres nebo radikální životní změny. Celosvětově touto poruchou trpí přibližně 1,6 procenta populace.

Zdroje:
People

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma