Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Bude vaše první dovolená ráj na zemi, nebo neskutečné peklo?

Bude vaše první dovolená ráj na zemi, nebo neskutečné peklo?
zdroj: tisková zpráva

Pro mnohé páry, které jsou spolu už delší dobu, je asi největší zkouškou jejich první společná dovolená. Co si budeme nalhávat, většinou je strávená někde v cizině, všude sluníčko, dobré jídlo, pohoda a trochu toho luxusu. Máte v plánu, že budete prostě jenom spolu, ale většinou se spřátelíte ještě s jiným párem a tak máte malé zpestření a můžete chodit na výlety a rande ve čtyřech. Nikdy ale nevíte, jak 24 hodin, které strávíte hlavně spolu, společně zvládnete.

Je to taková představa, jaké by to asi bylo, kdybyste spolu už žili. Máte asi dvě možnosti: buď bude vaše dovolená splněný sen, budete jak dvě hrdličky, anebo si uvědomíte, že oba toužíte po úplně jiné dovolené a hlavně úplně jiném přístupu.

pár
Pár

Slunění nebo tůry?

Snem asi každé dívky a ženy je, aby byla z dovolené co nejvíce opálená a mohla ukazovat svou čokoládovou kůži všem bělochům, kteří zůstali doma. A tak se smažíme a smažíme, čteme módní časopisy, nebo knihu, a když už se škvaříme jako velká hranolka, jdeme se opláchnout do moře. A partner se většinou co? No nudí. A pokud bude partner na kilometrové procházky a výhledy z výšin, asi bude vaše dovolená o velké toleranci. Protože botasky a zpocená záda z výšlapu nejsou snem každé dívky.

milenci
Milenci

Už té nemůžu ani vidět!

I když se milujete sebevíce, může se vám stát, že budete mít neskutečnou ponorku. V pokoji jste vedle sebe, spíte vedle sebe, spíte spolu, protože romantika je romantika, jste spolu na pláži, spolu tancujete, spolu se procházíte, spolu jíte, spolu taky nakupujete, spolu usínáte a den co den jste prostě SPOLU! A to může být pro někoho na začátek prostě moc. A tak jen samotné slovo vaší lásky může drásat vaše veškeré nervy! Je totiž rozdíl mezi časem, který spolu strávíte doma, protože chodíte do školy, nebo do práce. Ten je totiž podstatně kratší, než celý čas, tedy 24 hodin, který strávíte spolu na dovolené.

Měli jsme se blaze!

Opakem takové ponorky pak ale je, a doufám, že ve většině případů opravdu je, radost z toho, že jste konečně spolu sami na vaší první společné dovolené. A můžete si užívat společné chvíle a radosti z požitku a odpočinku. A to je, myslím, ta lepší varianta.

A jak dopadla vaše první společná dovolená? Nebo se na ni teprve chystáte? A obáváte se jak dopadne, nebo jste úplně v klidu?

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma