Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Božská Claudia Cardinale zasedne v porotě České Miss

Božská Claudia Cardinale zasedne v porotě České Miss
zdroj: Profimedia

Kdo by neznal jméno Claudie Cardinale, slavné herečky, které leželi u nohou tisíce obdivovatelů. Zanedlouho budou mít její fanoušci šanci setkat se s ní v Praze. Stane se totiž čestnou předsedkyní poroty České Miss 2012.

Této role se v minulosti zhostil například Alain Delon, Ivana Trump, Alberto Tomba, Jean-Claude Van Damme a další. S prvně jmenovaným po boku si tato diva dokonce zahrála ve filmu Rocco  jeho bratři.

Málokdo asi ví, že slavná CC, jak ji mnozí Italové přezdívají, má se soutěžemi krásy nemalé zkušenosti. Její hvězdná kariéra totiž odstartovala vítězstvím v soutěži Miss Tunisko. Odměnou jí byl zájezd na mezinárodní filmový festival do  Benátek. Pak už její hvězda stoupala strmě vzhůru. Její krása nezůstala nepovšimnuta a z festivalu odjížděla s kontraktem na hlavní roli v kapse. Nejvíc ji ale proslavil film Tenkrát na západě, jehož tklivá melodie Ennia Morriconeho nahání mrazení a husí kůži.

Zlatý medvěd za celoživotní dílo

Smyslná Claudia, vynikala  půvabnou tváří,  dokonalým tělem a sametově chraplavým altovým hlasem. Právě kvůli němu ji režiséři zpočátku nechávali dabovat. Teprve Federico Fellini nechal herečku promluvit jejím vlastním hlasem ve svém filmu Osm a půl.

Na svém kontě má tato herečka více než stovku filmů a je držitelkou mnoha ocenění. Na filmovém festivalu v Berlíně získala v roce 2002 Zlatého medvěda za celoživotní dílo. V USA získala dva Zlaté Glóby za filmy Claretta (1984) a Art of Sorrow (1990) v kategorii Nejlepší herečka. Z filmového festivalu v Benátkách (1993) si odvezla Zlatého lva za celoživotní dílo.

„Podobně jako v uplynulých ročnících i letos budeme mít příležitost přivítat na finálovém galavečeru České Miss  zahraniční celebritu světového formátu. Je mi opravdu ctí, že tentokrát se diváci budou moci setkat s jednou z největších sexysymbolů stříbrného plátna, herečkou Claudií Cardinale, kterou právě účast v soutěži krásy katapultovala mezi nejžádanější herečky své doby. Je symbolem krásy, talentu a ženskosti. Je důstojnou dámou, která může být pro všechny ženy, nejen královny krásy vzorem“ svěřila se Michaela Maláčová.

Biografie Claudia Cardinale

Claudia Cardinale, rozená Claude Josephine Rose Cardinale, označovaná někdy jednoduše CC (* 15. dubna 1938 La Goulette, Tunis) je italská herečka tuniského původu, jež hraje často ženy s italským temperamentem. Sama se považuje za Afričanku. I když její předci pocházeli ze Sicílie, v jejich rodině v Tunisu se mluvilo pouze francouzsky a malá Claudia svým sicilským prarodičům příliš nerozuměla.

Claudia se narodila rodičům sicilského původu a jako dítě zažila 2. světovou válku v severní Africe. Má na ni nepříjemné vzpomínky především na to, že ve škole byla vnímána téměř jako nepřítel (díky svému italskému původu). Válka pro ni znamenala skrývání se ve sklepeních společně s rodiči a mladšími sourozenci (sestra a dva bratři) a časté stěhování.

Již jako živé dítě nebyla k přehlédnutí, díky fotogenickému vzhledu - v roce 1957 se ve svých devatenácti letech dokonce stala Miss Tuniska proti své vůli (původně se měla stát učitelkou): byla nejkrásnější v sále a tak ji vytáhli na pódium. Jako odměnu pak dostala zájezd na mezinárodní filmový festival do Benátek, kde její exotická krása nezůstala nepovšimnuta. Do dvou měsíců měla v rukách kontrakt na filmovou roli, přestože Claudia nikdy herečkou být nechtěla. Jak později říkala, asi právě v tom bylo její kouzlo , nestála o slávu a kariéru.

Život Claudie ovlivňovaly dodatky ve smlouvě s producentem Francem Cristaldim, se kterým Claudia žila plných 15 let (spíše z nutnosti a způsobem ovládání producent-herečka). Přesně tak dlouho smlouva trvala a Claudia nesměla po tu dobu přibrat na váze, měnit svévolně způsob oblékání ani líčení a hlavně musela před novináři tajit existenci svého malého synka Patricka. Claudia se nikdy nevdala, ale již více než 25 let žije s otcem své dcery Claudie, režisérem Pasqualem Squiterim.

O tom, která z finalistek získá největší sympatie a tím i titul  Česká Miss 2012 se rozhodne v průběhu slavnostního finálového večera. Ten se bude konat 31. března v Hudebním divadle Karlín a živě jej odvysílá TV Prima Family. Již nyní můžete vyjádřit své sympatie dívkám na webových stránkách www.ceskamiss.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma